Депресията: начин на употреба


Депресията: начин на употреба
Снимка: AMG Publishing

По данни на Световната здравна организация (СЗО) броят на хората с депресия в света днес е между 280 и 320 милиона. Айсбергът е дълбоко в океана и това е само неговият връх.

Книгата "Депресията: начин на употреба" е аларма за тревожната тенденция. За неразбирането на депресията. За пренебрегването и липсата на емпатия. За ненавременното или неправилното ѝ диагностициране. За важността на проблема и нуждата от разговори по темата.

"Депресията: начин на употреба" ви представя обстоен анализ на факторите, отговорни за появата на депресивно състояние. Независимо дали вие или ваш близък сте се срещали с депресията, или искате да се запознаете по-добре с класификациите и характеристиките на депресивните състояния, тази книга ще бъде ваше ръководство.

С откровеност и ерудиция д-р Антоанета Славова повежда читателя на пътуване към откриването, приемането и справянето с "великата актриса" – депресията. Книгата се фокусира и върху един от най-важните елементи на пъзела – превенцията.

Дайте си силата и куража да направлявате емоционалното объркване, да преборите тази различна в същината си болка, този различен вид тъга.

За автора:

Антоанета Славова е родена в Благоевград, но на 18-годишна възраст се премества в София, където завършва медицина, специализира психиатрия и работи почти 10 години в Катедрата по психиатрия на Медицинска академия. От 1992 г. живее и създава частна практика в Южна Африка – първоначално в Дърбан, а от 2015 г. в Йоханесбург. Депресивните и тревожностните разстройства са в центъра на дългогодишния ѝ клиничен опит. Профeсионалният ѝ подход е фокусиран върху човешките въпроси за смисъла на съществуването, свободата, самотата и идентичността. Автор е и на романите "Картини от едно бягство, считано за спасително" (1997 г.), "Между" (2004 г.) и "Луна на прозореца" (2019 г.).

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама
Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама