Холограма на "Бай Тошо" поема властта в новия роман на Иво Сиромахов


Холограма на "Бай Тошо" поема властта в новия роман на Иво Сиромахов
Снимка: изд. Сиела

Популярният български писател, журналист, драматург и сценарист Иво Сиромахов гръмко се завръща в политическата тематика с новия си, още по-суров и пронизващ роман "Бай Тошо". Сред страниците му читателите ще открият нова доза от безмилостната сатира на Сиромахов – абсурдно огледало на съвременната реалност, в което малцина имат смелостта да се погледнат.

България в наши дни. Кризата в парламента се разраства с всеки изминал ден, в който политиците продължават да се мотаят и да не достигат до консенсус за правителство. Народът става все по-нетърпелив, а крясъците "Оставка" – все по-шумни и многобройни.

Опитали всяка възможна рокада в управлението, която да запази постоянния приток на обществени поръчки и милиони по сметките им, дори задкулисните кукловоди са се оказали в безизходица. Перфектният човек за позицията просто не съществува.

Но какво, ако кандидатът не е човек? В пристъп на гениалност един олигарх ще се възползва от модерните технологии, за да предложи нов "баща на нацията", когото мнозина вече познават. И ето го – един бутон Install по-късно – "Бай Тошо" е отново сред живите... Ей сега ще я оправим тази държава!

Обилно напоен с характерното чувство за хумор на Иво Сиромахов, гарнирано с дебел слой нагарчаща ирония за времената, в които живеем, "Бай Тошо" е проницателен и въздействащ роман, в който демокрацията е само блян, а корупцията – основна форма на управление.

Гротескна и цинична в стила си, но винаги плашещо прозорлива, през призмата на смеха тази сериозна книга изобличава някои от най-тъжните и пагубни привички на политиката у нас.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама