"Хубав квартал" - за невъзможната и трагична любов


"Хубав квартал" - за невъзможната и трагична любов
Снимка: Обсидиан

"Хубав квартал" на Терез Ан Фаулър, авторката на "Романът на Зелда Фицджералд", излиза днес.

Едно от литературните явления на 2020 г., "Хубав квартал" е много актуална драма за невъзможната и трагична любов поради предразсъдъци и семейни вражди, модерен роман, призоваващ към мъдрост и взаимно уважение.

Валъри Oлстън-Холт, преподавател по екология, е вдовица, която живее със сина си Завиър в скромна къща в "Оук Нол", квартал в малък град в Северна Каролина. Осемнайсетгодишният Завиър, дете на чернокожа майка и бял баща, предизвиква всеобщо възхищение със своето възпитание, интелигентност и музикален талант.

Новите съседи на Олстън-Холт са семейство Уитман. Валъри и проспериращият бизнесмен Брад Уитман повеждат война скоро след запознанството си: изкопаването на огромния му басейн е увредило вековния дъб в нейния двор, който постепенно загива.

Конфликтът им се ожесточава, когато става ясно, че Завиър и дъщерята на Уитман имат тайна връзка. Темата за невъзможната трагична любов поради предразсъдъци и семейни вражди звучи особено завладяващо и мощно в този модерен роман, призоваващ към мъдрост и взаимно уважение.

"Хубав квартал" е завладяващ роман за съдбата на две семейства от идилично предградие някъде в Северна Каролина. Събитията, които ги разтърсват, се случват в рамките на едно лято и променят безвъзвратно живота им. Това е епична по своя обхват драма, написана много интелигентно от една от най-добрите американски авторки.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама