"Истинската Даяна" - историята на най-обичаната принцеса в света


"Истинската Даяна" - историята на най-обичаната принцеса в света
Снимка: изд. Кръг

На 31 август преди 24 години светът изгуби своята любима принцеса – символ на свободата да се опълчиш срещу статуквото и да бъдеш себе си въпреки високата цена, която трябва да платиш. Издателство "Кръг" пусна на пазара най-подробната и откровена биография на принцеса Даяна, написана от лейди Колин Кембъл – приближена на кралското семейство и лична позната на лейди Ди. "Истинската Даяна" разкрива цялата истина за живота и смъртта на най-известната кралска особа в историята на Великобритания.

Обикновено момиче се омъжва за принца на мечтите си – приказка – така изглежда съдбата на Даяна Спенсър, по времето когато сключва брак с престолонаследника принц Чарлз. Но зад привидното щастие се крие разтърсваща лична история, която "Истинската Даяна" разбулва в детайли. Лейди Кембъл разкрива подробности за сложните взаимоотношения между Чарлз и Даяна, обсесията на принцесата от любовницата на съпруга ѝ Камила Паркър-Боулс, опитите ѝ за самоубийство, булимията, любовниците и загадъчната ѝ смърт. Истината за всичко това е разобличена чрез десетки интервюта с приближени на Даяна, обитатели на Бъкингам, служители на принцесата, но и множество беседи със самата лейди Ди.

"Когато срещнах Даяна в дома на общ приятел през 1990 година, бях изумена от поведението ѝ... тя беше пълна противоположност на предпазливостта. Захвърляйки всякакви резерви на вятъра, тя поиска да напиша истината за нейния живот, "защото имам чувството, че цялата приказка смазва всичко, което е останало от истинското ми аз... "

Авторката обръща внимание на сложното емоционално състояние на принцеса Даяна в различните периоди от живота й. Крехкостта на ранимата ѝ душа, но и твърдостта, с която отстоява убежденията си. Отношението й към кралското семейство, придворните, медиите, децата й. Била ли е девствена Даяна преди сватбата? Как се е отнасяло кралското семейство към нея? Чий син е принц Хари? Била ли е убита? На страниците на "Истинската Даяна" лейди Кембъл осветлява мистериите и медийните манипулации около най-скандалните моменти от историята на младата принцеса, останала завинаги на 36.

Двайсет и четири години след трагичния инцидент, отнел живота на най-обичаната кралска особа, нейната биография продължава да бъде обект на интерес от милиони почитатели по цял свят. А нелепата ѝ кончина все още е забулена в тайни и конспиративни теории. Убита ли е Даяна? Кой би поискал смъртта ѝ? Или всичко е в следствие на случайни обстоятелства? В "Истинската Даяна" лейди Кембъл открехва завесата около мистериозната и ненавременна загуба на принцесата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама