"Изгубеният континент" - епична фентъзи сага за Атлантида


"Изгубеният континент" - епична фентъзи сага за Атлантида
Снимка: изд. Изток Запад

"Изгубеният континент" от Чарлз Кътклиф Хайн е епична фентъзи сага за последните дни на обречената земя Атлантида, която съчетава елементи от мита, разказан от Платон, с по-ранния мит за всеобщия потоп и възстановяването на човешката раса.

На върха на своята мощ и слава, Атлантида няма равна на себе си. Тя е създала обширни колонии в Египет и Централна Америка, а могъщата ѝ флота патрулира из моретата. Жреците на царството насочват стихийните сили на вселената и могъщ монарх управлява от изумително красив град от дворци, пирамиди и блестящи храмове, струпани около свещена планина.

Могъщата Атлантида обаче започва да запада. Хората ѝ стават слаби и покварени, а много от тях живеят в мизерия. Бунтът е във въздуха и пророчествата за гибел отекват.

Когато се завръща след дългогодишно отсъствие в родната си земя, благородният жрец воин Девкалион е ужасен от очевидния ѝ упадък, причинен от царуването на новата императрица. И разбира, че ако иска да спаси народа си, ще трябва да се изправи срещу нея в титаничен сблъсък, който скоро ще разтърси цялата цивилизация.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама