Излезе официалното допълнително издание към поредицата "Хари Потър"


Излезе официалното допълнително издание към поредицата "Хари Потър"
Снимка: изд. Егмонт

На български език излезе първият официален сборник с магьоснически списъци, диаграми, карти и всякакви вълшебни неща от света на момчето, което оживя – "Хари Потър: Магьоснически алманах". Великолепно илюстрована, книгата е подходяща както за нови читатели, на които предстои първото пътуване към "Хогуортс", така и за заклети фенове, готови да разбулят нови тайни и любопитни подробности.

Повече за "Хари Потър: Магьоснически алманах"

"Хари Потър: Магьоснически алманах" е първото и единствено официално допълнително издание към поредицата. Пригответе се за пътеводител из магьосническия свят и колекционерско издание с твърда корица и суперобложка, с книгоразделител-панделка, илюстрирани форзаци и чудесно систематизирано съдържание.

Сборникът носи уникалния творчески почерк на Дж. К. Роулинг, организиран в седем глави. Читателите ще посетят вълшебни места, ще научат всичко за магьосническата пръчка, ще се срещнат с фантастични животни и необичайни растения, ще търсят скрити тайни, ще разберат нови подробности за вещиците и магьосниците, ще прочетат много за любимите си герои и ще преживеят отново някои от най-вълнуващите моменти. От Разпределителната шапка до заклинанията – всичко е събрано в алманаха.

Това е най-добрата магьосническа колекция, пълна с факти и любопитни подробности за света на магьосниците, красиво каталогизирана и брилянтно проучена. Седем изключителни съвременни художници вдъхват живот на изданието. Това са Питър Гоус, Луис Локхарт, Уейтонг Мей, Оля Муза, Фам Куанг Фук, Леви Пинфолд и Томислав Томич.

Алманахът се появи едновременно на 35 езика (към момента), съпътстван от глобалната инициатива Ден на книгите за Хари Потър (12 октомври, четвъртък).

Повече за Дж. К. Роулинг

Дж. К. Роулинг е авторът на поредицата с нестихваща популярност "Хари Потър", както и на няколко самостоятелни романа и на криминална поредица за възрастни.

След като идеята ѝ идва на закъсняващ влак през 1990 г., тя планира и започва да пише поредицата от седем книги и първата, "Хари Потър и Философският камък", е публикувана във Великобритания през 1997 г. Историята за момчето магьосник завършва след десет години, като през 2007 г. излиза "Хари Потър и Даровете на Смъртта". Следват филмови адаптации, покорили сърцата на милиони.

Книгите за Хари Потър са продадени в над 600 милиона копия по света на 85 езика и са слушани като аудио книги над един милиард часа. Към поредицата Дж. К. Роулинг пише три допълнителни кратки тома за благотворителност: "Куидичът през вековете" и "Фантастични животни и къде да ги намерим" в подкрепа на Comic Relief и Lumos, както и "Приказките на барда Бийдъл" в подкрепа на Lumos. "Фантастични животни и къде да ги намерим“ вдъхновява нова поредица от филми с главен герой магизоологът Нют Скамандър. Животът на Хари като възрастен бе продължен на театралната сцена в "Хари Потър и прокълнатото дете", пиеса, написана от Дж.К. Роулинг, сценариста Джак Торн и режисьора Джон Тифани, която се играе на няколко места по света.

През 2020 г. Роугинг се завърна към детската литература с приказката "Икабог", печалбите от която дарява на своя благотворителен фонд "Волант", за да подкрепи организации, работещи срещу социалните ефекти на пандемията от COVID-19. Най-новият ѝ детски роман, „Коледният прасчо“, бе публикуван през 2021 г.

Дж. К. Роулинг е носител на множество награди и почести за творчеството си, включително Орден на Британската империя и Орден на кавалерите на честта, наградата "Ханс Кристиан Андерсен" и отличието на BBC. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама