Излиза детска книга с разкази за спасени бездомни животни


Излиза детска книга с разкази за спасени бездомни животни
Снимка: изд. Многоточие

Истории за спасени бездомни животни са събрани в новата книга за деца "Разкази на спасените".

Всеки човек има нужда от уроци по доброта. И тези уроци трябва да започнат от най-ранна възраст. А какво по-добро начало от това да закърмим децата с любов към най-беззащитните и онеправданите същества – бездомните животни? Защото, за да обикнем ближния си, първо трябва да се научим да обичаме всички земни твари.

Автори на сборника "Разкази на спасените" са учителката Капка Влаева, философът Владислав Киряков и преподавателят по български език Марта Радева.

"Пред вас е книга, чиито автори не само разказват за любовта си към нашите малки събратя – животните, но и правят всичко възможно, за да се грижат за тях", разказва Марта Радева. По думите ѝ историите в сборника не са измислени, а "изстрадани". Съставител и редактор на книгата е Владислав Киряков.

Художник на корицата е Христина Димитрова, а художественото оформление е на Руска Йорданова, чиито ученици създават илюстрациите в книгата. Автори на рисунките в "Разкази за спасение" са Елица Маджарова, Елица Миткова, Жанина Живкова, Ива Маджарова, Карина Люцканова, Мелиса Мустафова, Пламена Недялкова, Селим Хасан, Станислава Георгиева, Хелин Мустафова, Христина Димитрова.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама