Излиза книга с български любовни стихове от последните 10 години


Излиза книга с български любовни стихове от последните 10 години
Снимка: изд. Персей

Шедьоври на Евтим Евтимов, Маргарита Петкова, Добромир Банев, Романьола Мирославова и най-хубавите любовни стихове от последните 10 години са събрани в книгата "Горчиво вино" (изд. "Персей"). Сред тях са наградените творби в Националния конкурс за любовна лирика, селектирани сред стотиците стихотворения, участващи всяка година в конкурса.

Заредете се с любов или изразете чувствата си към човека, когото обичате, с тези красиви любовни стихове.

Сърцето бие пълноценно, когато до теб е човекът, който те зарежда с емоция, нежност и сила. Любовта е чувството, което ти носи усещането, че си жив и светът ти е красив и хармоничен. Любовта е и вдъхновението за най-красивите стихове, които извисяват всеки, докоснал се до тях.

Националният конкурс за любовна лирика "Горчиво вино" е анонимен и всяка година дава еднакъв шанс както на утвърдени, така и на неизвестни, но талантливи поети. Създаден е по случай 80-годишния юбилей на поета Евтим Евтимов и 100-годишнината на НЧ "Братя Миладинови - 1914" в Петрич, откъдето започва творческият път на поета, който тогава написва някои от своите най-популярни стихове ("Горчиво вино", "Високо", "Обич за обич"), превърнати в едни от най-обичаните български песни. Евтим Евтимов е поет с огромно въздействие върху публиката, защото лириката му е истинска, без литературни пози, преднамереност и преструвки и докосва най-съкровените струни в душата на всеки човек. Това са и критериите, по които са оценявани участниците в Националния конкурс за любовна лирика. Председател на журито и съставител на настоящата книга е Пламен Тотев.

Заредете се с любовта, красиво възпята от Евтим Евтимов:

Ако някога една забрава

дългата ни среща раздели,

сбогом ми кажи с усмивка бяла,

даже черен дъжд да завали.

И понесли болка мълчалива,

всеки да си търси огън нов.

Даже и когато си отива,

любовта остава пак любов.

 

Евтим Евтимов

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама