Излиза роман за любовта на великата дива Мария Калас и Аристотел Онасис


Излиза роман за любовта на великата дива Мария Калас и Аристотел Онасис
Снимка: изд. Емас

На български излиза роман за любовта на най-великата оперна дива на всички времена Мария Калас и несметно богатия Аристотел Онасис – една от най-емблематичните двойки на 20-и век. Авторката Мишел Марли убедително вдъхва живот на Мария и Аристотел и на техните дръзки и трагични взаимоотношения и ни пренася в едни по-бляскави, по-автентични времена...

На 16 септември 1977 година спира да бие сърцето на Мария Калас. Една година след смъртта на мъжа на живота ѝ – гръцкия предприемач Аристотел Онасис. Една година, прекарана в доброволна изолация, в спомени и скръб. Калас е само на 53 години.

"Няма роля за женски глас, която Мария Калас не може да изпее" – твърди музикален критик. "Мария Калас е може би най-красивата дама на сцената" – твърди друг. Хиляди страници са изписани за качествата на гласа, за сценичното присъствие, красотата, емоционалността на тази жена, обожествявана и до днес от ценителите на оперното изкуство. Ала за нея смисълът на живота е нейната любов, Аристотел Онасис. И може би неслучайно Мария Калас умира от инфаркт, изстрадалото ѝ сърце отказва повече да поддържа живота. Но за света остава завинаги нейното феноменално изкуство. 

За книгата:

Годината е 1959-а. Най-известната певица в света, Мария Калас, е на 36 години и е постигнала всичко в живота на една оперна примадона – кариера, милиони, слава, жилища в световни столици... Постигнала го е сама, с дар от Бога – ненадминат глас, но и с огромен труд. От живота ѝ дотук трудно може да излезе вълнуващ роман – израснала без баща, изхранвала като момиче майка си и по-малката си сестра, пеейки на германските войници в кръчмите на Атина, после следване в Атинската консерватория, ранен брак с близо 30 години по-възрастния импресарио Менегини. Концерт след концерт, сцена след сцена, град след град, роля след роля... Живот измамно спокоен, равен, изпълнен с труд и лишен от житейски емоции.

Докато един ден... Да, един ден 36-годишната Мария среща мъжа! Мъжът, който завладява мислите ѝ, изважда наяве потисканите мечти за истинско семейство и за деца, който открива жената Мария. Мъжът, който слага в краката ѝ себе си. А Мария с готовност изоставя всичко, за което се е борила и трудила, за да го следва в живота.

Аристотел Онасис вижда Мария Калас на сцената и взема решение – тази жена е жена за него. Нищо, че е обвързан и има две деца – бракът му не може да се нарече щастлив. И верен на предприемаческия си подход, донесъл му славата на най-богатия мъж на планетата, се впуска в действие. Издейства си покани за вечери, посещава концерти, докато най-сетне Мария и нейният съпруг приемат поканата за пътешествие с неговата великолепна яхта. Оттам насетне Аристотел, деликатен, ненатрапчив, изчакващ, успява да се разкрие като човек и да покори за цял живот непокорната Мария.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама