Излизат "Избрани истории" от Георги Господинов


Излизат "Избрани истории" от Георги Господинов
Снимка: изд. Жанет 45

В месеца, в който романът "Времеубежище" се появява във Великобритания и Америка, а авторитетни издания като "Таймс", "Уолстрийт джърнъл" и "Ню Йорк Таймс" публикуват рецензии за книгата, Георги Господинов пуска своите "Избрани истории" в България.

Новата книга ще бъде в книжарниците от 13 май (петък). Тя съдържа 39 разказа или истории, избрани от самия автор. Сред тях са класически вече произведения като "Сляпата Вайша", "Обащиняване", "Кристин, която маха от влака", "Белите гащи на историята", "Коледната душа на едно прасе", "Закъснелият дар", "Да търсиш Карла в Лисабон", "Божури и незабравки", "И всичко стана луна"...

Първата история е писана преди 25 години, последната - миналата Коледа. Истории с предчувствие за чудо, както казва Гаустин - за любов и разминавания, за влакове и гари, за последните 8 минути и 19 секунди на Земята, защо е важно да търсиш и да не намираш една жена. И как в някои разминавания има повече любов, отколкото във всички срещи на света. В тези истории, така избрани и подредени, неусетно минаваме от собственото си детството през любовите и самотите, до тревожността на последните дни.

Корицата и оформлението на книгата са на Люба Халева.

Досега Георги Господинов има издадени четири книги с разкази. Отличен е с датската награда за майсторство в жанра "Цинклар" и италианската "Ceppo". По разкази на автора са правени филми като "Сляпата Вайша" (номинация за "Оскар"), "8 минути и 19 секунди", "Ритуалът" и други. Разказът "И всичко стана луна" е включен в американската Антология на най-добрата европейска проза през 2010 г.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама
Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама