Известни българи четат в "Походът на книгите" 2023"


Известни българи четат в "Походът на книгите" 2023"
Снимка: ПР

Тази година към каузата за повишаване на интереса към четенето и функционалната грамотност на подрастващите "Походът на книгите" се присъединяват любими певци и артисти, автори, спортисти, политици и представители на бизнеса. Зад каузата отново застават и знакови журналисти от българските медии, като списъкът на желаещите да се включат в каузата продължава да расте.

В следващия месец всички те ще застанат с книга в ръка на живо или онлайн и ще четат откъси от любими свои творби на децата в училищата и детските градини в цялата страна. Към тях ще се присъединят кметове на общини и населени места, за да пренесат магията на детската книга и до най-отдалеченото кътче на страната.

Официалното откриване е на 2 април 2023 от 11:00 в концертната зала на Дом на културата "Искър" (бул."Кръстю Пастухов" № 23, до метростанция "Искърско шосе").

Дванадесетото издание на "Походът на книгите" е част от стратегията на Асоциация "Българска книга" #КаузаГРАМОТНОСТ, чиято цел е да информира обществеността за ефекта на четенето при децата, да стимулира четенето като дейност, развиваща мисленето и културата.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама