"Как да убиеш семейството си" ще ви смрази, но и разсмее


"Как да убиеш семейството си" ще ви смрази, но и разсмее
Снимка: изд. Сиела

През последните години се появиха не едно или две доказателства, че един трилър може да бъде не само обсебващо заплетен, но и пропит с обилна доза черен хумор и остри социални коментари. И разбира се, изпълнен с неща, които е най-добре да не повтаряте вкъщи.

Един от безспорните феномени в този жанр за 2023-та e дебютният роман "Как да убиеш семейството си" от британската писателка, журналистка и колумнистка във Vogue Бела Маки.

Бестселърът, който продаде над 500 000 бройки само във Великобритания и завладя класацията на Sunday Times за цели седем месеца, се появява и на български, за да разкаже забавната и неподправена история на жена, способна на ужасни дела, но пък безкрайно духовита и забавна в преследването на своето отмъщение.

Ако трябва да знаете едно нещо за Грейс Бернард, то е, че нищо в живота ѝ не ѝ е било поднесено на тепсия. Грейс познава бедността още от дете, когато с майка ѝ едва свързват двата края. Самотата също не ѝ е чужда, след като едва на 13 години болест отнема единствената опора в живота ѝ.

Ако трябва да знаете още нещо за нея, то е, че тя е решена никога повече да не изпада в подобно положение. И на крехката възраст от 24 години вече има подробен план как да го направи. 

Той включва само: 

Да убие цялото си семейство; 

Да наследи всичките им пари; 

Да се измъкне безнаказано; 

Да си осинови куче. 

Ако младата жена изпълни успешно всички точки от списъка си, най-после ще е постигнала това, за което мечтае цял живот. А именно – да отмъсти за майка си и да освободи света от съществуването на безбожно богатото копеле на име Саймън Артемис или човека, на когото при други обстоятелства би казвала "татко". 

Някои биха нарекли плана на Грейс прекалено амбициозен, други – ненужно мелодраматичен. Трети биха казали, че е невъзможно обикновено 24-годишно момиче, неопитно в изкуството на убийството, хладнокръвно да довърши шестима души, оказали се собственото ѝ семейство. 

Грейс обаче никога не е претендирала, че е обикновена.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама