Какви са тайните на "Домът на Холоу"?


Какви са тайните на "Домът на Холоу"?
Снимка: изд. Ентусиаст

Хитовата авторка на тийн романи Кристъл Съдърланд се завръща с необичайна свръхестествена история. След горчиво-сладката романтика в "Нашите мастилени сърца" този път писателката поема в различна посока и навлиза в света на фентъзито. "Домът на Холоу" е мрачна и заплетена съвременна приказка, в която три сестри разбират, че не са точно това, което изглеждат, и се сблъскват със злото и ужаса на нощта.

Всички романи на Кристъл Съдърланд се превръщат в бестселъри на New York Times. През 2020 г. Amazon Studios екранизират дебютната ѝ книга "Нашите мастилени сърца". Изданията на австралийската писателка са публикувани в повече от двайсет страни, а някои от тях са номинирани за медалите "Карнеги" и редица други награди за тийн романи.

Айрис Холоу и сестрите ѝ Виви и Грей несъмнено са странни. Като деца им се случва нещо, което не могат да си спомнят, но то оставя белег на всяка от тях във формата на полумесец в основата на гърлото. И после започват да се променят. Първо, черните им коси стават бели. След това сините им очи бавно се изменят в черни. Имат нестихващ апетит, но никога не напълняват. Хората започват да ги смятат за обезпокоително опияняващи, непоносимо красиви и необяснимо опасни.

Сега, десет години по-късно, седемнайсетгодишната Айрис прави всичко възможно да се впише и да се отърси от тази странност, но когато Грей изчезва, оставяйки след себе си тайнствени улики, тя разбира точно колко необичаен може да бъде животът. Двете с Виви тръгват по следите, които Грей им е подхвърлила, но осъзнават, че единственият начин да я открият, е да разгадаят мистерията на това, което са преживели като малки.

Колкото по-близо стигат до истината, толкова по-добре разбират, че отговорът е зловещ и опасен и че Грей през цялото време е пазила ужасяваща тайна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама