Книга ни учи да владеем магията на билките в България


Книга ни учи да владеем магията на билките в България
Снимка: изд. Сиела

Във великолепното издание "Коя е билката?" Искра Урумова обединява сили с потомствения билкар, фитотерапевт и създател на билкова ферма-работилница "Магическо биле" Елионора Недялкова. Двете заедно създават полезна, любопитна и образователна книга с рецепти, знания и сказания, свързани с някои от най-често срещаните и използвани български билки. 

Скътала сред страниците си мъдрости, сякаш излезли от пожълтелите страници на бабините тефтери, които всеки български дом грижливо пази, "Коя е билката?" събира познания, поверия и истории, предавани от поколение на поколение по нашите земи. 

От някои от най-разпознаваемите билки като мащерката, лайката и маточината до билки като ашерсоновия оман и теснолистия живовляк, които малко читатели са срещали, това издание дава ценна информация за лечебните свойства на 17 растения, както и къде виреят, кога се берат и как се съхраняват, за да запазят най-ефикасно свойствата си.  

Има ли билка против страх и стрес? Съществува ли билка за любов? А за предпазване от лошите мисли на другите? Коя е най-мистериозната билка? 

В "Коя е билката?" са поместени отговорите на тези и още много любопитни въпроси, опазени в стари тефтери с рецепти и насочващи бележки, които Елионора Недялкова наследява от поколения билкари в семейството си и продължава да допълва и актуализира. 

Забравени народни песни, тайнствени поверия и рецепти от миналото намират своето място сред страниците на това великолепно издание, което се превръща в истинско бижу за всяка библиотека с майсторските илюстрации на художничката Таня Минчева. В него почитателите на Искра Урумова ще открият и специална изненада – авторска "Приказка за билките", която омайва читателите с вълшебна история за произхода на билките.

Защото България е Царството на билките, а всеки един от нас заслужава да се научи как да владее тяхната магия. И да се превърне в пазител на знанието за поколения напред. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама