Книга разглежда "Емоциите" като ключ към успеха


Книга разглежда "Емоциите" като ключ към успеха
Снимка: изд. Сиела

Често сме чували, че рационалното мислене е ключът към успеха и за да запазим обективната си оценка за света, ние трябва да се абстрахираме от емоциите си.

Погледнат през призмата на съвременната наука обаче, този подход към човешкото поведение е твърде едностранчив. Това доказва в новата си книга "Емоциите" прочутият физик и популяризатор на науката Ленард Млодинов, известен като автор на "Подсъзнателното" и съавтор на "По-кратка история на времето" заедно с големия учен Стивън Хокинг.

Повече за книгата

Млодинов, който от години освен с физика се занимава и с неврология и когнитивна психология, предлага една по-различна гледна точка към емоциите и реабилитира ключовата им роля във вземането на решения и личностното развитие на хората.

В три части авторът се впуска в изследване на чувствата и какво представляват те; тяхното предназначение и как се различават човешките емоции от тези на животните; връзката между мисъл и чувство и как можем да регулираме емоциите си спрямо различни обстоятелства и ситуации. 

В "Емоциите" Ленард Млодинов обобщава най-важната информация от безпрецедентната вълна на неврологични изследвания в областта на човешкото поведение през последното десетилетие и разкрива колко ключова е тази „революция на емоциите“ за развитието на науката, здравеопазването и образованието.

Комбинирайки актуални научни данни, вдъхновяващи лични истории, и психологически тестове, които да ни помогнат да осъзнаем по-добре собствения си емоционален профил, Млодинов достига до извода, че чувствата и разумът изобщо не са противопоставени. И че именно балансът помежду им е ключът към човешкия успех.

От тази книга ще научите: 

Какво са емоциите?

Как влияят те на нашите мисли, съждения, мотиви и решения? 

Как да осмислите разочарованието, страха и тревогата си? 

Какво можете да направите, за да живеете по-щастливо?

Защо понякога емоциите ни вредят? И как да се научим да ги овладяваме? 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама