Книга разкрива "Достойните непознати" българи


Книга разкрива "Достойните непознати" българи
Снимка: изд. Българска история

"Достойните непознати" е заглавието на най-новата книга на сдружение "Българска история". Автори са Мартин Чорбаджийски и ас. д-р Теодор Борисов, които базират своя труд на десетки изследвания и публикации. Това съобщиха от организацията.

Историята често ни среща с личности, за които няма да прочетем в учебниците, но които са дали своя значим принос за развитието на страната. Те са се сражавали за свободата на Отечеството, изградили са модерна България със своя съзидателен труд, постигнали са научни успехи или пък са ни завещали безценни произведения на изкуството. Всички тези хора днес попадат в графата "забравени".

Историите на Коста Евтимов Наполеона и Иван Вариклечков ще ни покажат колко е важно да защитаваш своя род и родина, Рашко Зайков и Георги Христович ще са любопитни за посветените на науката, Сребра Родопска, Стефан Ватев и Димитър Павлович могат да служат за пример на занимаващите се с медицина, а приключенията на Асен Траянов в дебрите на венецуелската джунгла ще вдъхновят пътешествениците, отбелязват издателите.

Страниците на книгата ще ни срещнат с българска актриса, която е сред звездите на европейското кино в началото на XX в., както и със скулптор, направил бляскава кариера във Вечния град.

"Достойните непознати" ще бъде представена от авторите в София на 19 май, от 19:00 ч., в зала 1 на Античен културно-комуникационен комплекс "Сердика" (зона "Ларго", под куполите на пл. "Независимост").

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама