Култовата класика "Мълчанието на агнетата" с ново издание


Култовата класика "Мълчанието на агнетата" с ново издание
Снимка: изд. Сиела

Малко са хората, които не познават д-р Ханибал Лектър – изтънчения канибал, който има отредено място като най-завладяващия образ в историята на психологическия трилър. След романа "Червеният дракон", в който най-известният сериен убиец направи страховития си дебют, на пазара излиза и ново издание на втората, и най-култова, част от поредицата на Томас Харис – "Мълчанието на агнетата". 

Книгата е вдъхновението зад едноименния филм от 1991 г., смятан за един от най-великите хорър филми на всички времена и един от едва трите филма, носители на награда "Оскар" във всички пет главни категории. Историята на Ханибал Лектър оживява в превода на Жечка Георгиева и с въздействащата корица на Живко Петров.   

В нея ФБР са изправени пред нов, още по-кръвожаден сериен убиец, който всички наричат с прякора "Бъфало Бил". Той отвлича жени и ги убива по ужасяващ начин, като характерна черта на престъпленията му е, че части от кожата им са одрани. Всички опити на полицията да научи нещо за самоличността на Бъфало Бил остават безплодни и още веднъж единственият им начин да надникнат в изкривеното съзнание на убиеца се оказва не кой да е, а д-р Ханибал Лектър. 

Този път лице в лице с олицетворението на злото се изправя младата Кларис Старлинг, която се обучава в академията на ФБР и получава задачата да интервюира Лектър. Заинтригуван от интелекта и невинността на Кларис, той се съгласява да отговори на въпросите ѝ. Но за всеки от отговорите тя трябва да плати висока цена. Да оголи душата си и да се докосне до своите най-мрачни и ужасяващи страхове. 

Междувременно броя на жертвите на Бъфало Бил се увеличава, а залозите стават все по-високи. Ще успее ли Кларис да открие самоличността на престъпника и да запази разсъдъка си, изправяйки се срещу най-тъмните кътчета на човешкия ум? 

С "Мълчанието на агнетата", която за излиза за пръв път през 1988 г., Томас Харис пренаписва изцяло историята на психологическия трилър и превръща поредицата си в истински културен феномен. Повече от 30 години по-късно д-р Ханибал Лектър интригува, смразява и завладява милиони читатели по цял свят. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама