"Къщата в лазурното море" - книга, която действа като топла прегръдка


"Къщата в лазурното море" - книга, която действа като топла прегръдка
Снимка: Артлайн

"Къщата в лазурното море" е едно от хитовите заглавия за 2020 г. Романът спечели сърцата на читателите, стигайки 3-то място в наградите на Goodreads за миналата година в категория "Най-добро фентъзи". "Къщата в лазурното море" бързо се превърна в бестселър в класации на медии като New York Times, Washington Post и USA Today. Сега книгата излиза на български от издателство "Артлайн" с превод на Десислава Сивилова и корица от майстора на илюстрациите, Петър Станимиров.

Сюжетът на книгата започва простичко с главния герой Лин Бейкър, който си живее кротко и уединено. Четиридесетгодишен, той дели миниатюрната си къща с вироглава котка и стари грамофонни плочи. Като социален работник в Службата за контрол над магическата младеж, задълженията му са да следи за добруването на децата, настанени в общински сиропиталища.

Неочаквано привикан от Най-висшето ръководство, Лин получава чудновато и строго секретно назначение – да отпътува за сиропиталището на остров Марсий, обитавано от шест опасни деца: гном, нимфа, двукрако драконче, неопределимо зелено желе, померан-превръщач и Антихристът. Лин трябва да се пребори със страховете си и да установи дали те не са на път да докарат свършека на света.

"Ще възвърне вярата ви в човечеството", това казва за книгата Тери Брукс, автор на знаменитата "Трилогия за Шанара".

"Има загадки, които си остават неразрешени, колкото и усилено да гадаем. А ако прекарваме твърде много време в опити да ги разнищим, може да пропуснем онова, което е пред очите ни", с подобни цитати е изпълнен хитовият роман.

"Къщата в лазурното море" е книга за добротата, за надеждата, за любовта, която не познава граници, и ще ви отведе на приключение като никое друго.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Не смятам, че лифтингът е жизненоважен за една жена. Дори да получите красиво лице, белезите върху сърцето и черните петна в душата остават.

Бриджит Бардо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама