"Леговище на вълчици" - Помпей преди избухването на Везувий


"Леговище на вълчици" - Помпей преди избухването на Везувий
Снимка: изд. Сиела

В духа на набралите популярност модерни преразкази на древногръцката митология като въздействащите романи „Цирцея“, „Хиляда кораба“, „Итака“ и „Безмълвието на момичетата“, които завладяха милиони читатели по света и у нас, на български език излиза хитовият исторически роман „Леговище на вълчици“ от Елоди Харпър. 

Този път историята се измества по-далеч от Елада и ни запраща в Древен Рим – и то не къде да е, а из античните улици на Древен Помпей във времето преди избухването на вулкана Везувий. 

Историята на неговите прословути бордеи оживява с нов, силен и различен глас – през очите на забравените жени, на отритваните и пренебрегвани персонажи от историята. А техният разказ е изпълнен с не по-малко смелост и геройство, колкото и историите за най-кървавите битки. Чуйте го… 

Помпей, 74 година сл.Хр.

Да бъдеш вълчица в Древен Рим е жестока съдба и Амара знае това по-добре от всекиго. Някога е била обичана дъщеря, но след смъртта на баща си и мизерията, в която семейството ѝ изпада, Амара е продадена в робство от собствената си майка. А единственото място, което може да нарече свой дом, се оказва един от бордеите на Помпей с печална слава – собственост на жесток и безмилостен господар. 

Смела и находчива, с остър ум и буен характер, младата жена е принудена да потисне мечтите си и да крие талантите си. Всички освен най-ценния – да събужда желание у мъжете. 

А те винаги са там – богаташи или политици, знатни мъже на пировете, на които ѝ е платено да присъства, или пък случайни клиенти, пожелали плътта ѝ. Едно ги обединява – нито един от тях не гледа на нея като човешко същество. 

Амара знае, че живее с време назаем, докато красотата ѝ избледнее. Но духът ѝ съвсем не е сломен. Тя и другите вълчици от бърлогата са готови на всичко, за да получат свободата си. А тя – както всичко в Помпей – си има своята цена. 

​​В свят, управляван от безскрупулни мъже, е време вълчиците да нададат своя вой и да се освободят. Дали обаче богинята на съдбата Фортуна ще застане на тяхна страна?

Богата на исторически детайли и автентична атмосфера, „Леговище на вълчици“ на Елоди Харпър е завладяваща история за смелост и приятелство в реалност, в която да бъдеш жена изглежда като едно от най-жестоките наказания на боговете. 

Едновременно сърцераздирателен, но и вдъхновяващ, това не е разказ за потисничеството, а точно обратното – хроника на триумфа на духа и оцеляването при най-ужасяващите обстоятелства.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама