Лили Иванова издава книга със свои мисли


Лили Иванова издава книга със свои мисли
Снимка: Lili Ivanova/Facebook

Голямата българска певица Лили Иванова издава книга със записки от личния си дневник. "Лили Иванова. Моят личен дневник" ще бъде представена на 19 май в Народния театър "Иван Вазов", където изпълнителката ще изнесе бутиков концерт, съобщават от екипа ѝ.

"Могат да ми простят физическата сила и младостта, която изглежда непреходна, но не могат да ми простят силата на духа, защото моят дух ги смазва. А това е мотото на живота ми, пише още певицата в книгата", пише още Лили Иванова в книга си.

"Лили Иванова. Моят личен дневник" съдържа мисли на Лили Иванова за Бог, България и публиката, които естрадната прима е записвала през последните 15 години, разказва редакторът на книгата Валерия Велева.

"Дневникът на Лили Иванова - това е вътрешният ѝ свят, където тя не допуска никого. Върху белите листове, изписани с красив почерк, сякаш е нарисувана душата ѝ. И когато ги разгръщаш, виждаш една силна и одухотворена личност, която знае какво иска, измислила е как да го постигне и е наясно с цената, която ще плати за това. Приятелство и предателство, любов и омраза, истина и лъжа, грешка и прошка, политика и история, свобода и окови, минало и бъдеще, сцена и публика – това са дневниците на Лили Иванова. Те са равносметка на един емоционален, взривяващ и достоен живот, чиято спирала се движи винаги нагоре. С една мисия – Лили живее, за да пее", казва Велева.

В книгата са събрани и част от интервютата на певицата от последното десетилетие. Показани са и всички награди на Иванова, сред които са двата приза "Златен Орфей", десетки държавни и международни музикални отличия, както и връчените ѝ пагони на полковник от Българската армия. "Лили Иванова. Моят личен дневник" разкрива още отношението на изпълнителката към модата. Публикувани са и близо 270 снимки, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра ѝ и на племенниците ѝ.

Технически редактор на изданието е Милена Евтимова, графичният дизайн е на Иван Панов. Автор на фотографията на корицата е Васил Къркеланов, дизайнът на корицата е на Ина Янева, а мениджър на проекта е Николай Недеков.

Още от мислите на Лили Иванова:

- Не се страхувам от живота, който ме очаква – любов и омраза. Винаги съм казвала: Не забравям! Не прощавам! И не отмъщавам! Нямам това право – това е правото на Господ Бог – той решава!

- Битката с мен е предварително загубена, ако някой си послужи с лъжи.

- Животът се обезсмисля, когато престанеш да си полезен за другите. Това се отнася и за политиците.

- Ние сме в упадък, не в криза. Живеем в режим на тревога.

- Мярката на живота е не как сме живели, а какво сме оставили след себе си.

- Аз живея с бъдещето, с всичко, което е напред!

- Градушката от измислици се разбива в моето презрение!

- Младостта е качество, което се придобива с възрастта!

- Когато ме питат как се справям с толкова обич и омраза, аз им отговарям: "Живея само с обичта".

- Аз съм огън и вода.

- България е моята родина, която не може да се замени с нищо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Зад всяка успешна жена... стои кош с мръсно пране.

Сали Форт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама