Литературната сензация "365 дни" вече и на български


Литературната сензация "365 дни" вече и на български
Снимка: Сиела

По книжарниците вече можете да намерите едно от най-горещите заглавия на годината – "365 дни" от полската авторка Бланка Липинска, което даде основата за хитовата адаптация на Netflix, превърнала се в най-гледания филм на лятото. Напрегнат търг за правата за романа беше обявен в редица държави, а българският превод е първото чуждестранно издание на сензацията.

Младият Масимо Торичели, син на бос от сицилианската мафия, е тежко прострелян. Докато лежи, убеден, че ще умре, съзнанието му е изпълнено от един-единствен образ – на красива непозната, последната му връзка със слънцето. Лицето ѝ е последното, което вижда във фантазията си, преди да изгуби съзнание.

Лаура Биел е прекарала години да гради успешна кариера и има удовлетворяващ живот – с изключение на щастие във връзката си. Приятелят ѝ системно я пренебрегва, а по време на празненството за 29-ия ѝ рожден ден, я оставя съвсем сама. За да си прочисти главата, Лаура отива да разходка. Обаче не очаква какво ще намери в края ѝ. Тя е обградена от непознати мъже и отвлечена, а когато се свестява, разбира, че се намира в луксозно имение, пазено денонощно като замък.

Първата ѝ среща с Масимо е изпълнена с неприязън. Непознатият наследник на сицилианска фамилия от мафията твърди, че се е влюбил в нея в мечтите си, дълго преди да разбере, че тя съществува наистина. Казва, че е прекарал последните пет години в това да я издирва навсякъде по света. И че няма да се откаже, преди да получи възможността да я притежава.

Условията му са ясни – Лаура ще прекара 365 дни в неговото имение. И макар че няма да ѝ липсва нищо, ще бъде лишена от всякаква възможност за контакт с външния свят. 365 дни, в които да се влюби безутешно в него. Ако когато годината изтече, тя не е готова да му подари сърцето си, Масимо ще ѝ върне свободата.

Изборът е неин. Правилата са негови. Но има ли ясна граница между омразата и страстта?

"365 дни" от Бланка Липинска се превръща в световна сензация, когато стрийминг платформата Netflix откупува правата за филмова адаптация. Филмът – с участието на полската актриса Анна Мария Секлуцка и италианския красавец Микеле Мороне – светкавично печели сърцата на няколко поколения зрители, превръщайки романа в едно от най-търсените заглавия на годината. Еротичната литература се сдобива с ново любимо име, а "365 дни" е първа част от трилогия, която предстои да се развие и на екран.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама