Людмила Филипова представи най-новия си роман "Божият ген"


Людмила Филипова представи най-новия си роман "Божият ген"
Снимка: изд. Ентусиаст

Дългоочакваното представяне на новия роман на известната българска писателка Людмила Филипова се състоя на 9 май 2022 г. в Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

"Още при първия ми прочит на романа в края на миналата година бях убедена, че той ще има много голям успех и се оказах права. Вече пет седмици заглавието е на челни места в класациите", сподели Виктория Бисерова, която освен издател е и един от редакторите на "Божият ген". "Смятам, че за всички нас е много по-лесно да си обясним миналото чрез вълнуващите сюжети в романите. "Божият ген" е резултат от дългогодишните проучвания на Людмила за траките, орфизма и линията на розата, все теми, които е залягала и в други свои произведения, но тук стъпва на нови източници и изгражда неочаквана развръзка."

Веднага след като водещият Александър Кадиев прочете завладяващ откъс от "Божият ген", той даде думата на авторката Людмила Филипова. Писателката не скри вълнението си и благодари на всички гости и верни почитатели, които присъстват и я подкрепят на всяка нейна премиера.

Авторката даде любопитни отговори за основните теми, включени в "Божият ген". „В "Където се ражда Слънцето“ писах за доста открития, които са направени за връзката между прототраките и най-старата цивилизация в света – дуранкулашката. Но за "Божият ген" съм ползвала съвсем нови данни за връзка, която досега само се предполагаше – между траки и първите българи", сподели писателката. "Тази информация е доказана от генетиците. Оказва се, че ние сме местно население по тези земи поне от петнайсет хиляди години."

В "Божият ген" Филипова умело преплита фактите с въображението. На фона на древни загадки и дълбоко пазени религиозни тайни писателката разказва любовната история на Йоан и Ирина, които влизат в надпревара с времето и опасни властни хора. Тяхното приключение търси пътя към истината и към вярата и намира божия ген там, където най-малко са очаквали.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама