Младежките романтични книги, които можете да обсъдите с вашия тийнейджър 


Младежките романтични книги, които можете да обсъдите с вашия тийнейджър 
Снимка: hutterstock.com

Ако си имате тийнейджър вкъщи, вероятно добре знаете, че понякога общуването с децата в тази специфична възраст може да бъде наистина трудно. Тийновете сякаш са родени, за да са опозиция на родителите си, независимо дали става дума за тяхното собствено благо или не.

Ние обаче имаме идея как да намалите дистанцията между себе си и своя тийнейджър у дома. Обсъждайте заедно хубава литература! Точно така, може би е време да прочетете романтичните младежки книги, които и вашият тийн чете през цялото време. Така ще му докажете, че не сте същество от друга вселена, както вероятно той си мисли, а сте човек, с който той може да споделя общи интереси.

В тази статия ще ви представим някои страхотни младежки романтични истории, благодарение на които бихте могли да намерите общ досег с тийна вкъщи.

"Къде си, Аляска?" от Джон Грийн

Джон Грийн е бивш блогър, който успешно направи стъпката и към изключително успял писател. Грийн е истински майстор на тийнейджърската романтична литература, а книгата "Къде си, Аляска?" е сред рубините в колекцията му. Историята проследява скучния живот на Майлс Халтър, който обаче завинаги се "развежда" със скуката, когато постъпва в гимназия "Кълвър Крийк". Там Майлс ще се запознае с прекрасната, но склонна към самоунищожение Аляска, която ще го отведе на невиждани досега места.

"Синдромът на куклата" от Дина Рубина

Всичко започва с една строго пазена семейна тайна. Още преди векове, младо момче става свидетел на смъртта на божествено красива жена с червена коса. Години по-късно се влюбва в дъщеря ѝ, също толкова "порцеланова" като майка си. В тази книга майсторът на перото Дина Рубина ни праща в истински водовъртеж от емоции, включващ готика, мистика и магия, родови проклятия. Ще се срещнете много "живи кукли" и мъртви хора, както и с онази любов, за която всички винаги мечтаем.

"180 секунди" от Джесика Парк

Вярвате ли, че 180 секунди могат да бъдат напълно достатъчни, за да преобърнете живота си на 180 градуса? Замислете се, колко важни решения могат да бъдат взети, дори за толкова кратко време. Този майсторски написан young adult роман на Джесика Парк ще ви провокира да помислите отново за истинските човешки взаимоотношения в един свят, все повече навлизащ в робство на дигитализацията. Сюжетът в "180 секунди" ни среща с Алисън, чийто живот не е никак лесен. Тя е само на 18, а вече е сменила цял куп приемни семейства. Всичко обаче се променя, когато взима участие в предизвикателство - да гледа непознато момче 180 секунди право в очите, без да отмества поглед.

"Липсваш ми" от Кейт Ебърлин

Представяте ли си да сте в подобна ситуация - знаете, че някъде там е вашата сродна душа, но така и не можете да се срещнете с него/нея? Тес и Гъс са именно такива - сродни души, създадени един за друг. Пътищата на двамата ненадейно се срещат случайно във Флоренция, само ден преди и двамата да потеглят обратно за Англия. Това, което ще се случи нататък, ще ги накара да се запитат - дали някога наистина ще се намерят един-друг? Какво ли е решила съдбата…?

"Град на момичета" от Елизабет Гилбърт

Вивиан Морис е едва на 19 години, когато губи мястото си в колежа. Сякаш за назидание, родителите ѝ я изпращат в Ню Йорк, където Вивиан заживява със своята леля Пег. В Голямата ябълка тя преоткрива живота и се запознава с персонажи, каквито до момента не е срещала. Сред тях е и голямата любов на живота ѝ. В друг етап от живота си, вече на 95 години, Вивиан ще си спомня за онези вълнуващи дни от пребиваването ѝ в Ню Йорк.

"Разстоянието помежду ни" от Кейси Уест

17-годишната Кейман има странен навик, а именно - да изучава богаташите, които често влизат в магазина за порцеланови кукли на майка ѝ. Тийнейджърката няма никак високо мнение за хората, разполагащи с много пари, но в един момент вътрешният ѝ свят ще се обърне с главата надолу. В магазина на майка ѝ влиза богатият, но очарователен Ксандър, който търси подходящ подарък за баба си. Кейман има защитен механизъм срещу богаташите, но Ксандър изглежда някак различен…

"С обич, завинаги, Лара Джийн" от Джени Хан

Лара Джийн е едно от онези момичета, на които явно всичко в живота им се получава както трябва. Предстоят ѝ само хубави неща - голямата екскурзия на класа до Ню Йорк, завършването на гимназията, сватбата на баща ѝ. А плановете за след това? Да заминат с Питър да учат заедно в колежа. Животът наистина перфектен, докато Лара не получава неочаквана вест, която ще го преобърне изцяло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички