"Модистката от хотел "Риц" – бляскава и вълнуваща история за света на модата


"Модистката от хотел "Риц" – бляскава и вълнуваща история за света на модата
Снимка: изд. Кръг

Сред мрака, обградил Париж по време на нацистката окупация, две смели жени изграждат и пазят с цената на живота си свят на великолепие и очарование – свят на изкуство, съвършенство и висша мода. Техният най-голям подвиг е разказан в новата книга "Модистката от хотел "Риц", която Кристи Кембрън пише по действителни събития. Изящният сюжет на историческия роман впечатлява с чувствителност и достоверност и бързо печели вниманието на читатели по цял свят. У нас "Модистката от хотел "Риц" излиза на 13 февруари със знака на издателство "Кръг".

Повече за книгата

През 1943-та младата и красива Лила е любимата модистка на дамите от висшето общество. Тя е достойна конкуренция на "Руф", "Валоа" и "Диор", а след като Шанел затваря салона си, се превръща в най-търсената модна личност в Париж. Лила не просто шие роклите на богатите госпожи, но и знае всичките им тайни. Сред изобилието от шампанско и коприна в изискания хотел „Риц“ никой не подозира, че тя всъщност работи за Френската съпротива и част от живота ѝ е забулен в мистерия. Когато една нощ е простреляна и нацистите тръгват по петите ѝ, бягството изглежда невъзможно, но спасението ще дойде от сенките на миналото.

Сандрин пък е специалистка по история на изкуството, която тъгува за съпруга си, воюващ на фронта. Работата ѝ в националната галерия е идеалното прикритие за нейната мисия като част от Съпротивата – да спасява ценни художествени творби от ръцете на германците. Когато Сандрин открива ушита по поръчка рокля на „Шанел“ с тайно съобщение в подгъва, пътят ѝ с Лила съдбоносно се преплита, а смелостта, упорството и несломимият дух и на двете жени ще променят хода на историята...

Класическият филм "Казабланка" от 1942-ра, с участието на Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман, вдъхновява Кристи Кембрън да създаде своите силни и незабравими герои. По-точно – знаменитата сцена в нощния клуб, в която френските емигранти запяват "Марсилезата", за да заглушат германски офицери, които изпълняват химна си.

Майсторка на историческия сюжет, в "Модистката от хотел "Риц" Кембрън рисува бляскава и вълнуваща история за Втората световна война, в която най-смелите рискуват всичко в борбата със злото. Тя сурово ни напомня да държим приятелите си близо, а враговете още по-близо.

Повече за авторката:

Кристи Кембрън е награждавана американска писателка както на исторически романи, така и на нехудожествена литература. Творбите й често присъстват в класации на Publishers Weekly и Library Journal. Завършила е история на изкуството и документално писане.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама