Най-надценяваните световни писатели


Най-надценяваните световни писатели
Снимка: iStock

Винаги е имало автори, които трябва да се четат и които са значими в културно отношение. Тяхната позиция и авторитет рядко се оспорва, но дали наистина са толкова изключителни? „Стар инсайдър” прави списък на някои от най-надценяваните писатели в историята на литературата.

Дан Браун

Дан Браун е автор на "Ангели и демони", "Шифърът на Леонардо", "Ад" и други романи с главен герой Робърт Лангдън, професор по "символика" в Харвард. Може би ще попитате какво е символика? Тази дисциплина просто не съществува. Няколко критици определят писането на Браун като "тромаво" и изпълнено с ненужни подробности. Дори процесът на публикуване е поднесен с драматичен обрат. „Ад” е писан в охраняван бункер.

Джеймс Патерсън

Този автор на бестселъри е открил тайната на безпроблемното създаване на „книги на конвейр”. Той всъщност не ги пише. Патерсън предоставя бележките си на редакторите и съавторите си и те вършат работата вместо него, като се стремят да издадат бързо възможно най-много книги. Досега Патерсън е "написал" повече от 200 книги.

Стендал

Стендал е един от онези автори, за които всеки се хвали, че е чел, а всъщност никой не го е чел. "О, да! "Червено и черно", класика!" Дали обаче някой може да си спомни историята и кой може да защити възторга си от стила на автора, като се има предвид практиката му да черпи вдъхновение от четенето на Гражданския кодекс, преди да пише!

ЕТО ЗАЩО ЧЕТЕНЕТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО ЗА МОЗЪКА ВИ

Пауло Коелю

Паулу Коелю твърди, че историята на света и нашите собствени житейски истории са написани от една и съща ръка. Той пише също, че смелостта е ключът към разбирането на езика на света. Според критиците заплетените изречения на Коелю често карат читателите да се съмняват в смисъла и значението им.

Чарлз Буковски

Буковски признава от самото начало, че винаги е писал пиян. Освен че възхвалява алкохолизма и развратния начин на живот, той представя жените просто като средство за задоволяване на сексуалните му нагони. Според литературния критик Киара Мърфи, коментирайки "Жените" на Буковски, "суровият и интензивен език и бруталното описание на телата, характерите сексуалните действия на женските персонажи понякога са мизогинистични и обидни". Не е изненадващо, че за мнозина Буковски е „идеалния алфа-мъжкар”, който същевременно предизвиква отвращение у много жени!

Стивън Кинг

Стивън Кинг може и да е кралят на романите на ужасите, но това не го спасява от няколко проблематични наклонности. Неговите склонност към алиенация и навикът му да придава на чернокожите си герои магически сили намират кулминацията си в образа на Джон Кофи от "Зеленият път”. Кофи, чернокож мъж с интелектуални затруднения, е представен като голямо, добро плюшено мече, което трябва да умре, за да спаси главния герой.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама