"Непокорната" - драматична история за едно необикновено приятелство


"Непокорната" -  драматична история за едно необикновено приятелство
Снимка: изд. Обсидиан

"Непокорната" от Беатриче Салвиони е драматична история за едно необикновено приятелство, за младежкия бунт срещу предразсъдъците и насилието над жените на фона на войната, която Мусолини води в Африка.

Дебютният роман на Беатриче Салвиони, определян като литературното събитие на 2023 г. в Италия, ще бъде издаден в 32 страни, включително в България.

Монца, март 1936 г. Две момичета се опитват да скрият в реката трупа на млад мъж с фашистка значка на ревера. Когато полицията го открива, едната от тях е обвинена в убийство.

Франческа е единствено дете в семейство от средната класа. Всеки ден тя тайно наблюдава от един мост Мадалена, която играе с две по-големи момчета на брега на реката. В града се говори, че Мадалена е виновна за смъртта на брат си и баща си и че носи нещастие, но Франческа не вярва на слуховете и мечтае да се сприятели с нея. И макар двете да са от различни светове, скоро стават неразделни.

***

Беатриче Салвиони е родена в Монца през 1995 г. Завършила е Католическия университет в Милано със специалност "Модерни филологии". Докато следва в школата по творческо писане "Холден" в Торино, е отличена с наградата "Итало Калвино" за най-добър разказ. Дебютният ѝ роман "Непокорната" е сравняван с книгите на Елена Феранте и Виола Ардоне.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама