Онлайн приказки за добра кауза


Онлайн приказки за добра кауза
Снимка: Мира Котева

Българската актриса Мира Котева радва малки и пораснали деца с най-любимите и вълшебни разкази от близо и далеч в специално създадения проект "Приказки с Мира". Актрисата чете детски приказки в подкрепа на кампанията "Стипендията" на фондация "Подарете книга", която събира средства за стимулиране на развитието на образованието на деца, настанени в социални институции.

В продължение на четири седмици - всяка сряда, петък и неделя, актрисата ще чете любими истории за приключения, хитри герои и битки със страховити змейове и лами. Видеоклиповете могат да се гледат със свободен достъп на адрес: https://bit.ly/PrikazkiSMira.

Сред заглавията, които ще можете да чуете в поредицата "Приказки с Мира" са: "Тримата братя и златната ябълка", "Марко, Мирко, дяволът и сеньора Де Маджистрис", "Вълкът и седемте козлета", "Жабокът цар", "Хитър Петър и змеят", "Лисицата и таралежът", "Три мъдри съвета", "Венчето и Пънчо", "Кой каквото прави, на себе си го прави", "Милост", "Топлата ръкавичка", "Самотната елхица" и "Неволята".

"Винаги съм била почитател на приказките. Те са вълшебни земи, които ни повеждат на най-смелите ни приключения! А, когато помагат на деца в нужда се превръщат в истински герои! Надявам се да харесате приказките! Харесвайте, споделяйте и ако имате възможност - дарете", призовава актрисата.

Желаещите да подкрепят инициативата могат да го направят на адрес: https://bit.ly/PodareteKniga до 30.12.2020 г.

Чрез програмата всяко от децата, настанени в институции, ще има възможност да си постави цел от предварително даден списък с идеи: например да научи таблицата за умножение и деление или да достигне ниво A1 по английски. А след това, с онлайн подкрепата на своя ментор, да работи за постигането ѝ. Всяко дете, което изпълни целта си в срок, получава награда - стипендия от 100 лв. Ако желае, после може да участва отново с друга цел. За да протичат гладко онлайн заниманията, от фондация "Подарете книга" ще подпомогнат домовете с техника и ще подготвят децата и служителите в тях как да работят с нея. Ще организират и посещения на място в институциите с ограничен брой доброволци и социални работници. Чрез тях ще могат да откриват децата, на които изолацията се отразява най-тежко, да им оказват психологическа подкрепа и да ги въвличат в програмата. Целевата сума за реализиране на "Стипендията" е 10 000 лв.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама