"Пет годишни времена" - нестандартен роман за любовните връзки


"Пет годишни времена" - нестандартен роман за любовните връзки
Снимка: изд. Ентусиаст

След дебютния си роман "Трети шанс" Валентина Мизийска се завръща на литературната сцена с нова завладяваща история. "Пет годишни времена" няма да остави читателите безразлични – чрез множество гледни точки и колоритни образи авторката разкрива историята на младата и необикновена Стела от последната ѝ среща до голямата ѝ любов, с която сравнява всеки мъж в живота си.

"Пет годишни времена" разказва за връзките на четирима мъже с една забележителна млада жена, която ги променя завинаги. Историите на Сава, Александър, Марко и Виктор, са представени в последователността на четирите годишни времена, а Стела като пети сезон неизменно присъства в живота на всеки от тях.

В основата на сюжета са преживяванията, кризите и трансформациите на героите. Всеки един се справя по свой собствен начин с изпитанията, които непрестанно ги предизвикват, и всяко взето решение оказва влияние върху останалите. Събитията са подредени в обратна хронология, което прави романа още по-непредсказуем.

С дебютния си роман "Трети шанс" Валентина се заяви като изследовател на човешките отношения в едно семейство. В "Пет годишни времена" тя стига още по-дълбоко в дисекцията на една невъзможна връзка, компромисите в името на любовта, прекрачването на граници, силата на ревността, семейните отношения и израстването на едно момиче.

"Гръбнакът на сюжета е перманентно очакване на изненада, за която не е подсказано. Трябва да подчертая, че се срещаме с произведение, в което диша градът. Без самонаслада, без пренебрежение към периферното, с тънка самоирония и в радостите от такова битие сме приобщени в тази книга към един сполучлив образец на градска проза", споделя проф. Боян Биолчев. "Надявам се същото да усети и интелигентният читател."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама
Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама