Почистването като форма на терапия в "Пролетно изкушение"


Почистването като форма на терапия в "Пролетно изкушение"
Снимка: изд. Сиела

По книжарниците вече можете да намерите "Пролетно изкушение" от Мили Джонсън – автор на над 20 книги, която за пръв път излиза на български! Имате ли чувството, че животът ви е натежал и задръстен? Че тъпчете на едно място? Понякога единственото, от което имате нужда, е едно хубаво пролетно почистване...

Понякога Вселената си дава голям труд, та да помогне на нечий живот да излезе от руслото. Често не си даваме сметка за значението на този момент, докато той не се превърне в лавинообразна поредица от случки, която променя всичко. Абсолютно всичко.

Когато зъболекарят на Лу Уинтър закъснява, тя със сигурност не осъзнава, че животът ѝ предстои да се промени изцяло. Чакалнята е съвсем претъпкана и за нея е останал само един оръфан екземпляр на списанието "За жени от жени". Лу не чете такива глупости – статии за жени, заменили някога младежката си енергия за "Пет начина за приготвяне на агнешко бутче".

Тя дори не обича агнешко – то е любимото ястие на съпруга ѝ Фил, а след любовната му афера отпреди три години нещата между тях вече не са същите. Двамата са останали заедно, но критиките му и злобните му подхвърляния са нейно ежедневие. Те и всичките ѝ погребани мечти.

Но сред страниците на списанието я очаква статия за пролетно почистване като форма на терапия. Това е нещо различно!

Лу запретва ръкави и малко по малко всяко дребно боклуче, което събира прах по лавиците, изхвърча в кофата. Преди младата жена да се усети, през прозореца летят и болезнените спомени, старите травми и комплексите, които ѝ поставят окови.

Може ли потискащото минало, потънало под слой прах, да я остави да бъде щастлива? Може ли Лу да напусне дисфункционалния си, травмиращ брак и да върне усмивката на лицето си? И възможно ли е някъде там – между чувалите с изхвърлени страхове – да намери отново любовта?

"Пролетно изкушение" – забавната, романтична история на Мили Джонсън – ни показва как с метла в ръката и само малко кураж можем да започнем нов живот, в който мечтите ни са будни, а щастието – само на ръка разстояние.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама