"Последната госпожа Периш" - хипнотично завладяващ трилър


 "Последната госпожа Периш"  - хипнотично завладяващ трилър
Снимка: изд. Benitorial

Когато Лин и Валъри Константин написват "Последната госпожа Периш" под псевдонима Лив Константин, двете са наясно, че са сътворили бестселър. И са прави. За разлика от първата им съвместна творба, психологическият трилър за Дафни и Джаксън Периш веднага е поет от агентка, която продава правата му за отрицателно време. Скоро след излизането си "Последната госпожа Периш" оглавява класациите за бестселъри на USA Today и Wall Street Journal и привлича вниманието на Рийз Уидърспун, която я избира за книга на месеца в световноизвестния си литературен клуб. Книгата е преведена на 29 езика, има над 200 000 ревюта в читателската платформа Goodreads и десетки допечатки на оригиналното издание, а стрийминг гигантът Netflix е в процес на разработка на екранизацията на романа.

Всичко обаче започва от две сестри, които като малки обичат да слушат и преразказват историите на баба си от Гърция. Тази любов не избледнява дори когато двете се ориентират професионално – Валъри към Белия дом, където работи в екипа на президента Никсън, а Лин към маркетинга. И двете не могат да си представят, че действително е възможно да си изкарват хляба с разказването на истории. Всичко това се променя, когато децата на сестрите порастват и те решават да се отдадат на хобито си – перфектния начин да прекарват повече време заедно. Когато Лин и Валъри творят в дуо, се чуват всеки ден и обсъждат план за деня. Всяка от тях работи по една глава от романа, след което си ги разменят за редакция и дописване. "В момента на завършване на дадена книга вече всяка страница е пипната и от двете ни - казва Лин в интервю за "Асошиейтед Прес".

Така през 2017 г. се ражда "Последната госпожа Периш" – история за безскрупулна златотърсачка, която подлъгва красавицата с добро сърце Дафни в приятелство с единственото намерение да отнеме съпруга ѝ – ослепителния богаташ Джаксън Периш. Сестрите Константин не се ограничават жанрово, когато започват романа по идея на Лин, но шокиращите обрати и тъмните тайни естествено го позиционират редом до най-свежите и апетитни психологически трилъри на десетилетието. Плашеща, но завладяваща динамична история за необуздана похот и истинска лудост, "Последната госпожа Периш" обещава на читателите пристрастяващо изживяване, перфектно за летните месеци.

"Невероятно реалистичен, хипнотично завладяващ и възхитително страховит и ужасяващ – един от най-добрите психологически трилъри, които ще прочетете през годината." – Лий Чайлд

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама
Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама