Първи поглед към илюстрованото издание на "Хари Потър и Орденът на феникса“


Първи поглед към илюстрованото издание на  "Хари Потър и Орденът на феникса“
Снимка: изд. Егмонт

Изданията от поредицата за Хари Потър с илюстрациите на Джим Кей се очакват с огромно нетърпение от читатели и колекционери по цял свят, след като първият илюстрован том се появи през 2015 г. Петата част "Хари Потър и Орденът на феникса" ще излезе и в България на 11 октомври 2022 г., едновременно със световната премиера на книгата.

Джим Кей отново демонстрира неизчерпаемо въображение и удивителен талант, превръщайки обичта си към вълшебните истории на Дж. К. Роулинг в изключително илюстрирани творби и впечатляващи книги.

Във вече познатия голям формат и с обложка, на корицата на "Хари Потър и Орденът на феникса" ще видим учениците от Войнството на Дъмбълдор, упражняващи заклинанието Експекто Патронум. Хари се любува на лебеда, покровител на Чо Чан, който се рее из Нужната стая, а Хърмаяни призовава своята видра в отблясъка на сребристо-синя светлина. Емблематична сцена от света на Хари Потър, неповторимо пресъздадена от четката на Джим Кей! 

От оригиналните детайли в изображенията към "Хари Потър и Орденът на феникса", най-обемното произведение от поредицата, можем да си представим мащабното начинание, отнело близо две години. Докато проектът се разгръща, Джим Кей решава, че е време да покани гостуващ илюстратор, за да споделят пътешествието в света на магьосниците. Този гост е Нийл Пакър – утвърден и многообразен илюстратор, както скъп приятел на Джим.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама