"Разведени с деца" - как да подходим здравословно към раздялата


"Разведени с деца" - как да подходим здравословно към раздялата
Снимка: изд. Сиела

Разводът е една от най-сложните теми, които родител може да обсъжда с децата си. Изправени пред вина, съмнение и страх, много от хората, пред които стои тази преломна житейска стъпка, се сблъскват с въпроси като: Как да съобщим на детето, че се разделяме? Как да му кажем, че има нов човек до нас? Каква ще бъде нашата роля в отглеждането му?

В тази деликатна ситуация на помощ идва ключовата книга "Разведени с деца" от изтъкнатия психолог Цветелина Зидарова – своеобразен наръчник за "родители в развод".

Базирайки своите наблюдения на богатия си опит като семеен консултант и използвайки редица примери от реалния живот, Цветелина Зидарова се опитва да даде най-подходящите съвети и да открие отговор на въпросите, които могат да възникнат при адаптирането на родителите и децата към тази стресова ситуация.

В изданието читателят няма да открие просто изброяване на причините, поради които една двойка предприема крачката към развода. То има за цел да съпроводи двамата партньори стъпка по стъпка през етапите на формиране на семейство, появата на дете и предизвикателствата, които настъпват с решението за раздяла, по този начин разглеждайки всички процеси и промени в една връзка.

С помощта на множество схеми и илюстрации Цветелина Зидарова анализира трансформацията на отношенията между партньорите – как те се нагаждат към новите си роли на родители и какво отражение има това върху връзката им с децата.

Единствена по рода си на пазара, "Разведени с деца" е ценен ориентир, който обективно и внимателно подхожда към въпроса с раздялата от гледната точка на всички участници. Защото макар и на пръв поглед да изглежда, че процесът изцяло зависи от мъжа и жената, те са само преки участници в него. Влияние върху развитието на ситуацията имат много други фактори – децата, новите партньори на родителите и техните семейства, роднините и наследените от тях модели.

Именно тези многопластови роли разглежда Цветелина Зидарова и това превръща книгата ѝ във важен пътеводител за всеки, който се лута в заплетения лабиринт на семейните отношения. Независимо дали читателите вече са преминали през развод или го обмислят под натиска на конфликти и недоразумения. Или пък са деца, приятели или роднини на хора, които са в процес на раздяла.

Написана на достъпен и непринуден език, "Разведени с деца" дава незаменими съвети, които помагат за здравословното развитие на ситуация, заплашваща да повлече със себе си години любов и уважение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама