Родственик на Христо Ботев издаде стихосбирка


Родственик на Христо Ботев издаде стихосбирка
Снимка: ПР

Александър Ботйов, родственик на великия Христо Ботев, издаде своята дебютна стихосбирка "Когато бръшлянът поникне". Второкурсникът от факултета по журналистика в СУ "Климент Охридски" е прапраплеменник на големия поет и революционер.

Александър включва в своята първа книга над 60 стихотворения на, както той я нарича: обширна тематика- патриотична, любовна, драматична, мистична, социална, философска. Младият Ботйов представи своята стихосбирка във Факултета по Журналистика и масова комуникация на Софийския университет, чийто възпитаник е самият той. Александър сподели, че творчеството му е един океан, от който той е подбрал "най-бистрото", за да го представи на своите читатели и допълни, че всеки може да преоткрие себе си, четейки "Когато бръшлянът поникне".

По време на премиерата редакторът Даниела Убенова сподели, че когато е получила ръкописа е видяла нещо уникално и различно като стил и авторски почерк. Проф дфн. Димитър Веселинов, който е рецензент на стихосбирката, определи творчеството на младия поет като пламък с много ярки, открояващи се стихове, които тепърва предстоят да бъдат четени и да въздействат на младото поколение. От своя страна Александър обърна специално внимание на заглавието и символиката на бръшляна. Той сподели, че бръшлянът не е плевел, който трябва да бъде изкоренен, а разкри древното келтско вярване, че е символ на вярност, сила, чистота и успех.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама