Роман разказва за срещата на Мерилин Монро и камериерката Полин


Роман разказва за срещата на Мерилин Монро и камериерката Полин
Снимка: изд. Обсидиан

На 18 април (четвъртък) излиза историческият роман на Татяна дьо Роне "Апартамент 614". Новата книга от авторката на бестселъра "Ключът на Сара" представя срещата на Мерилин Монро и камериерката Полин в легендарния хотел "Мейпс" в Рино, Невада. Роман за сблъсъка между два свята и интимен портрет на най-култовата звезда, видяна през очите на една обикновена жена.

Повече за книгата 

Полин си даваше сметка, че е привлечена в орбитата на актриса, която е всичко друго, но не и обикновена. Една камериерка надниква неволно в личното пространство на хората, вижда съдържанието на кошчето за боклук, забелязва заглавията на книгите, чете първите изречения в писма, картички и бележки, разхвърляни наоколо. Цял човешки живот, събран в хотелска стая.

1960 г. Рино, Невада. Полин трябва да почисти апартамент 614 в легендарния хотел „Мейпс“. Макар да са ѝ казали, че в момента там няма никой, тя заварва вътре замаяна и сънена жена, без да предполага, че това е Мерилин Монро. Защото бледата и уморена госпожа Милър съвсем не прилича на бляскавата блондинка от филмите и списанията. През следващите месеци Полин става свидетел на един от най-трудните моменти в живота на актрисата – снимките на последния ѝ филм в пустинята Невада са изтощителни, а бракът ѝ с драматурга Артър Милър се разпада.

Повече за автора

Татяна дьо Роне е писателка с френско-британско-руски произход. Родена е в предградията на Париж и пише романите си на френски или английски език. Най-прочутият ѝ роман „Ключът на Сара“ е първият, който пише на английски. Издаден е в 44 страни с общ тираж над 11 милиона екземпляра. Макар и написан на английски, той се появява първо във Франция със заглавието „Тя се казваше Сара“. Филмът по него излиза на екран през пролетта на 2010 г. и е с участието на Кристин Скот Томас. Татяна дьо Роне живее в Париж със своя съпруг и двете им деца.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама