"Royalteen: Наследникът" - съвременна приказка за обикновено момиче, което спечелва принца


"Royalteen: Наследникът" - съвременна приказка за обикновено момиче, което спечелва принца
Снимка: изд. Персей

Романът "Royalteen: Наследникът" от Анне Гюн Халворшен и Ранди Фюлехауг е съвременна приказка за най-обикновено момиче, което спечелва принца – нещо като "Пепеляшка" среща "Клюкарката". Тази седмица Netflix пусна и филма, вдъхновен от книгата.

Представете си, че сте на шестнадесет, наскоро сте се преместили от малкото градче Хортен и след това сте попаднали в най-снобската гимназия в Уест Енд с децата на краля в класа ви. В този роман близнаците са принцеса Маргрете и престолонаследникът принц Карл Юхан. Разпалете още повече въображението си, за да стигнете до това, че Кале, който е мил, забавен и добре изглеждащ, се влюбва удивително във вас и вие в него.

Точно това се случва с Лена. Тя трябва да е седмото небе. Но не е. Лена има тайни, от които дълбоко се срамува.

Не всичко обаче е толкова романтично. Някои моменти в романа са достатъчно реалистични и без съмнение ще ви накарат да се поставите на мястото на героите и да съпреживявате с тях.

Не е много лесно и на кралските потомци. Никога не можеш да се довериш, че приятелите няма да продадат информация за теб на пресата, и трябва да си постоянно нащрек. Кале осъзнава това след парти за Хелоуин, когато се е облякъл в провиснали широки дънки, голяма тениска с надпис "BООM" на гърдите, златен ланец около врата и боядисано като на негър лице лице. Следва скандал, когато снимките тайно са продадени на медиите и Blackface Кале излиза на първите страници на всички вестници (сцена, вероятно вдъхновена от безвкусния нацистки костюм на британския принц Хари).

По свой собствен начин романът е изключително свеж и забавен, а авторките пишат леко, стилно и уверено. Романът е изключително актуален с интернет троленето и тормоза, с проблема за лъжите, които се натрупват, за недоразуменията, секса и срама.

Финалът може да прилича на щастлив край на приказка, но до последното изречение, което те кара да подскочиш на мястото си и да извикаш "Искам продължение!".

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама