"С обич, Александър" - роман за любовта към хората и книгите


 "С обич, Александър" - роман за любовта към хората и книгите
Снимка: Издателство "Хермес"

Като деца Елза, Маги, Светла и Александър са съученици и приятели. Почти двайсет години по-късно трите момичета, макар и пораснали, все още са близки. Елза се е посветила на книгите, приютени в нейната малка книжарница. Светла и Маги са изцяло отдадени на децата си и семействата си.

Александър, заминал отдавна за чужбина, се е реализирал успешно професионално. Той e мъж, който не си задава екзистенциални въпроси, а оставя животът просто да му се случва.

И все пак и на четиримата нещо не им достига, за да са щастливи. Александър, който се е прибрал за погребението на баща си, случайно разбира, че покойният си е писал в продължение на месеци с Елза, като се е представял за него. И последната му молба към Александър е да предаде на младата жена един плик.

***

Катя Караиванова е филолог по образование. Автор е на повече от 10 пиеси, сред които са "Истината и само истината" – поставена и излъчена от програма "Христо Ботев", и "Камериерки", отличена и издадена от Театър "София". Работила е като радиоводещ и журналист и като помощник-режисьор в ДТ "Стоян Бъчваров". От 1997 г. Караиванова живее в България и Монреал, Канада. "С обич, Александър" е първият ѝ роман.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама