"Санаториумът" - истинска история за силата на детското сърце


"Санаториумът" - истинска история за силата на детското сърце
Снимка: Нидаба

Връзката с дома и семейството е това, което дава на децата стабилна основа и им помага да израснат щастливи и уверени. Какво се случва, когато в името на здравето тази връзка се скъса в ранна възраст? Най-точните отговори можем да намерим чрез истинските лични истории и именно това читателите ще открият в "Санаториумът" на Теодора Лилова. Дебютната книга на авторката ни кани да надникнем в дълбините на сърцето на едно седемгодишно дете и с всяка следваща глава да вървим с него по пътя към себепознанието и израстването.

"Санаториумът" е книга, която жанрово се намира на границата между роман и мемоар. Авторката разказва за преживяното от нея в морски санаториум "Слънчев бряг", където е изпратена едва седемгодишна, за да лекува белодробното си заболяване. Травмите, които откъсването от семейната среда в толкова ранна възраст нанася на детската психика, и последствията им върху живота като възрастен постепенно се разгръщат пред читателя с болезнена откровеност. Едно от най-ценните предимства на книгата е искреното ѝ звучене, благодарение на което успяваме да съпреживеем най-съкровеното, споделено от авторката.

Редуват се истории за страх и отхвърляне, за любов, приятелства и безкрайни морски залези. Всички те следват правилата на затвореното общество в санаториума. Разказвайки за трудните моменти от миналото си, Теодора Лилова показва колко е важно да изкарваме наяве болката - за да я приемем и да се помирим с нея.

Авторката на книгата отправя и предизвикателство към своите читатели. В сайта на "Санаториумът" има специално създадена секция, в която всеки, който е съпреживял емоционално разказа на Теодора, може да сподели своята лична история, свързана с детството, първата любов, детските страхове и травми. Това пространство ще послужи на читатели с интерес към себепознанието и самоанализа да преработят своите страхове и да продължат напред по-силни и свободни.

Още за инициативите около книгата ще разкаже Теодора Лилова по време на официалната ѝ премиера. Събитието ще се състои на открито в лятната градина на The Bookies (София, ул. "Доспат" 37) на 8 юли (сряда) от 18:30 ч.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама