Семейни тайни и грандиозни любови в романа "Черна торта"


Семейни тайни и грандиозни любови в романа "Черна торта"
Снимка: изд. Емас

"Черна торта" е впечатляващият дебют на Шармейн Уилкерсън, провъзгласен и от медиите, и от читателите за една от книгите на 2022 г. , и вече можем да го четем и у нас, благодарение на издателство "Емас".

Макар и "Черна торта" да е дебютен роман за Шармейн Уилкерсън, още от първите страници става ясно, че е опитна разказвачка. Тя работи дълги години като журналистка, публикува и разкази.

А ето какво споделя на българската публика: "За мен е огромна радост да имам възможността да споделя с вас дебютния си роман. В центъра на сюжета стои едно карибско-британско-американско семейство и се надявам и вие, българските читатели, да оцените универсалността на емоционалното пътешествие на персонажите. Тази книга разказва за семейни тайни, предателства и загуба, но също така за преданост, любов и втори шансове. "Черна торта" ни показва каква сила носят историите и как разказвачеството обединява хората".

Шармейн Уилкерсън проследява пътя и изборите на едно семейство през поколения и континенти, през преданост и предателства, надежда и разочарование. Този пъстър, пропит с аромат на карибски ром и океанска сол роман вече стигна и до малките екрани с едноименния сериал, по който работи продуцентската къща на Опра Уинфри.

За книгата:

1965 г. Кови Линкук, все още младо момиче, е заподозряна в убийството на своя годеник. Тя няма друг избор, освен да избяга от карибския остров, който досега е наричала свой дом, и да изостави всичко познато – семейството и близките си, дори идентичността си – в търсене на ново начало.

2018 г. Елинор Бенет, вече възрастна дама, ненадейно умира в калифорнийския си дом. След смъртта ѝ адвокат свиква двете ѝ деца Бени и Байрън, за да им предаде нейното последно желание. Елинор им е записала дълго аудиообръщение и е заръчала да си поделят нейната традиционна ямайска черна торта, "когато настъпи правилният момент". Въпреки нестихващото неразбирателство между Бени и Байрън те се съгласяват да изпълнят волята на майка си. След като започват да слушат записа, бързо разбират, че цялата история на семейство Бенет почива на лъжи – пред Бени и Байрън се разкрива един нов свят на прикрити самоличности и мрачни тайни. Изглежда, всичко е започнало през 1965 г. с една млада плувкиня, готова на невъзможни неща, за да преобърне съдбата си…

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама