"Стрелецът" от Паулу Коелю - за пътя към усъвършенстването


"Стрелецът" от  Паулу Коелю - за пътя към усъвършенстването
Снимка: изд. Обсидиан

Най-новото от автора на бестселъри Паулу Коелю – "Стрелецът", излиза на 7 декември (четвъртък) Представлява книга за готовността да поемаш рискове и да грешиш по пътя към усъвършенстването. Илюстрациите са дело на Лиляна Дворянова, която има над десет самостоятелни изложби в България, Европа и САЩ.

Повече за книгата

Тецуя, някога най-добрият стрелец с лък в Япония, сега живее в уединено село и се занимава единствено с дърводелство. Но когато един амбициозен младеж го открива и предизвиква на двубой, майсторът му доказва убедително, че съвършената техника не води до победа – нито в стрелбата с лък, нито в живота.

Момче от селото, станало неволен свидетел на състезанието, е пленено от древното изкуство на стрелбата с лък и моли учителя да сподели уменията си с него. Тецуя го предупреждава: да, той може да го запознае с правилата, но ученикът трябва сам да приеме житейските принципи, които да следва – постоянство, страст, целеустременост, готовност да поема риск, да греши, но и да се усъвършенства. Това е пътят на лъка – пътешествието на живота.

Повече за автора

Животът е основният източник на вдъхновение за книгите на Паулу Коелю. Той се сблъсква със смъртта, преодолява лудостта, експериментира с наркотици, устоява на мъчения, занимава се с магия и алхимия, учи философия и религия, чете много, губи и възвръща вярата си, опознава болката и удоволствието от любовта и търси своето място в света. Коелю вярва, че ние носим в себе си нужната сила да открием своето призвание.

Първият му роман, "Алхимикът", е променил живота на милиони хора.

Книгите на Паулу Коелю са преведени на 88 езика и са продадени в 325 милиона екземпляра по целия свят. Той е носител на 115 международни награди, а от 2007 г. е пратеник на мира на ООН.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама