"Тихо! За това не се говори" - истината за битката с килограмите


"Тихо! За това не се говори" - истината за битката с килограмите
Снимка: AVA Books

"Тихо! За това не се говори" е дебютната книга на Десислава Христозова, журналист с над 20-годишен опит, автор и влогър с YouTube канал "Деси, къде си?", един от редакторите в предаването "Отблизо с Мира" по БНТ, както и ефирен редактор на "България в 60 минути" по БНТ.

Деси е приела за своя мисия да говори открито за затлъстяването като заболяване, за да се обърне внимание на тази световна пандемия и вместо да се мълчи от неудобство, хората да бъдат информирани за рисковете и последствията от нея.

"Аз съм Деси и съм дебела!

Знам, че тази дума ви удря като излишен килограм върху, надявам се, нормалното ви тяло, но аз предпочитам да наричам нещата с истинските им имена.

Вие знаете ли нещо за живота на дебелите? Знаете, че изглеждат зле. Може би често не ги забелязвате. Може да се чудите защо не отслабнат. Може би не ви пречат, а може би ви отвращават. Може би не сте се замисляли за тях и техния живот. Не сте и длъжни. Нас обаче ни има. Хиляди, милиони сме. И ставаме все повече.

В тази книга ще прочетете моите лични разкази, свързани със затлъстяването ми. Ще узнаете изумителните истории на хора, успели да отслабнат. На въпросите ви, породени от историите, ще отговорят лекари, диетолози и други специалисти. Попитах деца и млади хора какво мислят за дебеланковците. Ще разберете как са се променили нагласите от моето детство досега.

В тази книга съм аз. Но много от вас ще видят себе си в нея. Независимо от ръста, килограмите ви и размера на талията ви."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама