"Това се случи на Майорка" - ваканцията, след която нищо няма да е същото


"Това се случи на Майорка" - ваканцията, след която нищо няма да е същото
Снимка: изд. Кръг

Двуседмична идилия на остров Майорка, та кой не мечтае за ароматите, вкусовете и пейзажите, които предлага Средиземноморието! Но дали семейство Пост ще успее да се наслади на мечтаната ваканция, или съдбата е приготвила изненада за всеки от тях? "Това се случи на Майорка" от Ема Страуб разкрива в същина сложността на взаимоотношенията между хората, както в близостта на семейния кръг, така и извън него.

Семейство Пост преживява труден период. След 35-годишен брак Франи и Джим са изправени пред криза в отношенията си – Джим е уволнен от работа, след като е хванат в интимни отношения със своя стажантка. Франи, която обича да контролира ситуацията, все повече осъзнава, че изпуска юздите. Синът им Боби отдавна е напуснал семейното гнездо, за да създаде свое със значително по-възрастната си приятелка Кармен, но дали при тях нещата са толкова розови, колкото изглеждат? Тийнейджърката с разбито сърце Силвия се впуска в гореща авантюра със сексапилния си учител по испански – начинание, опасно за младо момиче, поставило си за цел да изгуби девствеността си. Цялата картина се допълва прекрасно от най-близките приятели на Франи – гей двойката Чарлз и Лорънс, които на пръв поглед неразделни, също крият своите тайни.

Затворени заедно в прекрасна вила на Майорка, героите поддържат крехък баланс в отношенията помежду си. А пред читателя от самото начало предизвиква интерес въпросът "Кога и как ще се обърка всичко?". Опитна в разгръщането на сюжети обаче, Страуб довежда ситуацията до невъобразима развръзка.

Перфектно преплетените отношения и плътните образи на героите са развити в страстната атмосфера на Майорка: плажове, палми, слънце, танци и много храна. От страниците на книгата почти успяваме да вкусим острова, да усетим морския бриз и жаркото слънце. И от край до край книгата е подправена с обилна доза хумор. Любим роман на читателите с над 70 хил. оценки в читателския сайт Goodreads,

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама
Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама