Ултрамаратонецът Краси Георгиев споделя 10 принципа за пълноценен живот


Ултрамаратонецът Краси Георгиев споделя 10 принципа за пълноценен живот
Снимка: AMG Publishing

 19 януари 2018 г. Журналисти от водещи български телевизии, радиа, печатни и онлайн издания са се събрали в популярен столичен мол. Набит, гологлав и брадат ултрамаратонец се качва на бягаща пътека. Той обаче не е там, за да се раздвижи, а за да бяга в продължение на 36 часа в подкрепа на деца, преборили онкохематологични заболявания. Този бегач, за когото повечето българи чуват за първи път, се казва Краси Георгиев – човекът, който след 20 години във Великобритания и САЩ и десетки пробягани маратони и ултрамаратони по света намира нов източник на смисъл обратно в родината си. Добре дошли в моя свят!

"Да тичаш към себе си" е автобиография с елементи на личностно развитие и самопомощ. Всяка от 10-те глави в книгата проследява определен период от живота на Краси Георгиев – от детството му в Панагюрище и престоя му в Русия през казармата, следването в Нов български универстиет (НБУ) и заминаването за Англия до съчетаването на ролите на готвач и бегач, преместването в САЩ и завръщането в България. Всяка глава се фокусира върху принцип, от който Краси се ръководи до днес.

ГЛАВА 1: Търси смисъла и ще откриеш посоката

ГЛАВА 2: Пази достойнството си и уважавай истинските авторитети

ГЛАВА 3: Изисквай от себе си повече, отколкото другите изискват от теб

ГЛАВА 4: Помогни си сам, като вземеш живота си в свои ръце

ГЛАВА 5: Направи първата крачка и дай най-доброто от себе си

ГЛАВА 6: Следвай своето "защо" и ще се справиш с всяко "как"

ГЛАВА 7: Избери живота пред живуркането

ГЛАВА 8: Облечи мечтите си в планове за действие и действай

ГЛАВА 9: Обвързвай целите си с каузи, които са по-големи от теб

ГЛАВА 10: Обграждай се с хора, които те подкрепят и вдъхновяват

 

За Красимир Георгиев:

Красимир Георгиев, или просто Краси, както обича да го наричат, е ултрамаратонец с кауза, съосновател на програмата за насърчаване на физическата активност на работното място Chair UP и мотивационен лектор. След около две десетилетия във Великобритания и САЩ и десетки избягани маратони и ултрамаратони по света, Краси се завръща в България през септември 2017 г. Няколко месеца по-късно придобива национална популярност покрай 36-часовото си бягане на пътека в столичен търговски център, чрез което събира 16 000 лв. в подкрепа на деца, преборили онкохематологични заболявания. Това събитие му показва, че може да допринесе за подобряването на живота у нас с помощта на спорта. Оттогава насам организира нестандартни благотворителни инициативи като 55-часово бягане в Пловдив и 27,5-часово теглене на пикап в София, подкрепя дейността на организации като Фондаия "Заедно в час" и JAMBA и изнася мотивационни лекции в училища и на различни събития. От ноември 2020 г. е водещ на предаването "Човешкото и свръхчовешкото" по ТВ Българе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Книги


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама