"Всичко, което мислех, че знам" - новото сърце означава неочаквани възможности


"Всичко, което мислех, че знам" - новото сърце означава неочаквани възможности
Снимка: изд. Ентусиаст

Необикновената история на една тийнейджърка със сърдечна трансплантация представя новоизгряващата писателка Шанън Такаока в книгата "Всичко, което мислех, че знам". Дебютният роман на американската авторка, издаван у нас от "Ентусиаст", разкрива обратите в живота на младо момиче, за което новото сърце означава напълно нов живот и много неочаквани възможности.

Шанън Такаока започва да пише едва 12-годишна, вдъхновена от имена като Маделин Ленгъл, Шарлот Бронте, Нийл Геймън и редица други. Признава, че ѝ харесва да пише книги за тийнейджъри, защото тези години обикновено са време на много промени и нови преживявания – израстване, намиране на своето място в света и, може би, дори изживяване на първата си любов.

Главната героиня в първия ѝ публикуван роман "Всичко, което мислех, че знам" е седемнайсетгодишната Клоуи. Тя е перфектната ученичка с изграден план за бъдещето си: ще учи усърдно, ще изкара добри оценки и ще влезе в престижен колеж. Но един ден неочаквано животът ѝ се преобръща – оказва се, че тя се нуждае от ново сърце и осъществяването на мечтите ѝ ще трябва да почака.

Осем месеца след сърдечната трансплантация Клоуи не е в колеж, а посещава лятно училище с изоставащите с уроците ученици. Всичко, което иска, е да грабне дъската за сърф и да яхне вълните. Вместо да се заобикаля с книги и учебници, тя изследва новите си интереси с приятелката си от лятното училище – Джейн. Промяната на желанията ѝ след сърдечната трансплантация е невероятно странна и феномен, който не може да бъде обяснен от никого. Когато Клоуи започва да се учи да сърфира, тя среща инструктора ѝ Кай, който е изключително привлекателен.

Сърфирането обаче не е единственото необичайно нещо в новия живот на Клоуи. Тя има и натрапчиви сънища, в които катастрофира с мотоциклет в тунел, и си спомня за хора и места, които не е познавала преди. Дали нещо се случва със съзнанието ѝ, или има напълно различно обяснение за всичко?

Докато привличането между нея и Кай расте, Клоуи започва да подлага на съмнение всичко, което някога е мислила, че знае за живота, за смъртта, за любовта и за реалността, която обитаваме. И скоро ще разбере защо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Книги


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама