10 невероятни плажа в Гърция, които да посетите


10 невероятни плажа в Гърция, които да посетите
Снимка: iStock/Guliver

Лято е и всички с нетърпение чакаме момента за почивка. Все повече българи предпочитат Гърция пред родното Черноморие. Защо? Можете да научите ТУК. И ако случайно тази година стягате куфарите за южната ни съседка, ето няколко очарователни местенца, които ще ви оставят без думи.

1. Порто Кацики, о. Лефкада

Плажът е разположен в долната част на огромна бяла скала, която при залез се оцветява в оранжево. Включен е в някои световни класации на "Топ 10 плажове в света".

2. Лалария, о. Скиатос

Магията му не може да се опише с думи. Водата е с цвят на емералд, дъното е обсипано с гладки бели камъчета, а наоколо се издигат стръмни скали. Зашеметяващата му природа привлича десетки лодки, пълни с нетърпеливи посетители.

3. Саракинико, о. Милос

Млечно бели вулканични скали, меки като тебешир, изваяни в интересни форми от вятъра и вълните. Заливът е издължен, а колкото повече се отдалечавате от брега, толкова по-синя става водата.

4. Колумбитрес, o. Парос

Известният плаж е скрит в залива на град Науса. Водата му е синьо-зелена, а скалите наоколо са гладки, сивкави и очертават фантастични форми в най-различни размери.

5. Шипрек, залива Навагио, о. Закинтос

Кой би си представил, че изоставена стара лодка на име "Панайотис" ще се превърне в перфектен фон за снимки. Благодарение на туристи и техните фотографии, мястото е известно по цял свят. Острите бели скали оформят малко заливче с тюркоазена вода и бял пясък. Ще изпитате нетърпение да се гмурнете във водите му.

6. Миртос, о. Кефалония

Най-известен на острова и включван във всяка класация за най-красиви плажове в Гърция. Характеризира се с бял пясък, миниатюрни камъчета и небесносиня вода. Плажът е обграден от високи отвесни скали, а цялостната картина е зашеметяваща.

7. Канал Д'Амор, о. Корфу 

Разположено между градчетата Сидари и Перуладес, това място трябва да се види, за да се разбере цялата му красота. Заливът се намира между терасовидни скали, а в края му има малък плаж. В едната скала има канал, който позволява плуването през него. Легендата гласи, че ако двама влюбени го преплуват, те ще останат завинаги заедно. Оттам идва и името му "Каналът на любовта".

8. Супер Парадайз, о. Миконос

Плажовете на о. Миконос са си спечелили славата благодарение на кристално чистата си вода и златистите си плажове. Един от най-внушителните, както говори и името му, е Супер Парадайз. Просторен плаж, разположен в малко заливче. Водата е полупрозрачна и тюркоазено синя. Ако се гмурнете с отворени очи под водата, ще разберете защо се нарежда в класацията.

9. Балос, о. Крит

Смята се за един от най-екзотичните и се намира в близост до градчето Кисамо. Пясъкът блести в бяло и розово, водата е събрала най-светлите нюанси на зелено и синьо, а в близост се намира Венецианска крепост.

10. Войдокиля, п-в Пелопонес

Мястото сякаш е изрисувано. Водата е красива симбиоза между зелено и синьо, а добре запазената природа придава още повече красота към цялостната визия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама