3 причини, поради които да избереш остров Корфу за почивка


3 причини, поради които да избереш остров Корфу за почивка
Снимка: Pixabay

Ако все още не си си измислил дестинация за лятна почивка, то препоръката ни е да посетиш сайта на Travo.bg, за да се възползваш от най-изгодните оферти за почивка по гръцките острови.

Проблемът на повечето хора е, че често не знаят какво искат да им предложи мястото, на което ще отидат след месец-два.

Почивка в Гърция възможно най-изгодно

Ако все пак сте наясно с държавата и на първо място в личната ви класация попада Гърция, то почивка на остров Корфу може да бъде една добра идея. Нека проверим трите топ причини, заради които Корфу превъзхожда останалите си островни конкуренти.

Вторият по големина от Йонийските острови има дълбока история

Често подценяван, Корфу е остров, станал сериозна част от древногръцката митология. Според историята, Посейдон бил сериозно влюбен в Керкира и в резултат на това я отвлича.

Тогава, той я води на все още безименния остров (дн. Корфу). Освен това, за тази част от днешна Гърция са се водили непрестанни битки от страни като Византия, Рим, Франция, Австрия, Русия, Англия и т.н.

Богатата история е оставила своя белег. До днес на Корфу можете да видите сериозните следи от всички онези героични битки, които са се водили на островната територия.

Баланс между застроена и дива островна част

Водата е източник на живот. Именно заради факта, че бреговете на Корфу се мият от три морета – Йонийско, Адриатическо и Средиземно, на острова се е развила уникална зеленина.

Това го класира на едно от водещите места по растителност. Освен растителност, на острова има и много добро благоустройство.

По тези земи се намира и „Спианада“ – най-големият площад на Балканския полуостров. Както съвкупността от всички забележителности – архитектурни и исторически, така и търговските центрове и паркове, правят Корфу все по-желана дестинация за посещаване от всеки турист.

Достъпни оферти за безценно преживяване

Противно на всички икономически и маркетингови закони, високото търсене на достъпни оферти за посещаване на Корфу, не кара туроператорите да увеличават цените.

Напротив, в сайтове като Travo.bg ще намерите множество добри предложения, с които да прекарате мечтаното лято на почивка в Гърция.

Не се плашете от това да напуснете иначе красивата България, за да посетите нещо ново, непознато и необятно. Бъдете истински благодарни на това, че вълшебно място като остров Корфу е сравнително близо до нашите граници.

Бонус причина да предпочетете Корфу за това лято

Ако сте големи привърженици на нощния живот, то бъдете сигурни, че едноименният най-голям град на остров Корфу ще ви предложи невероятно топли и диви нощи, които могат да се видят само и единствено там.

Ако сте решили да заминете за Корфу, то по-добре се подгответе за едно забележително лятно преживяване, което няма как да представите с думи – трябва да се преживее.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама