4 грешки, заради които киселите краставички стават меки


4 грешки, заради които киселите краставички стават меки
Снимка: iStock

На всяка домакиня се е случвало да отвори буркан с кисели краставички и да остане неприятно изненадана - вместо вкусни и хрупкави зеленчуци вътре в него има само меки краставици. Може да има няколко причини за това.

Ето кои са най-честите грешки, които са причината за меките кисели краставички: 

1. Пренебрегване на правилата за стерилизация

Много често домакините не обръщат нужното внимание на процеса на стерилизация. Запомнете: за да получите вкусна и трайна зимнина, бурканите и капачките трябва да се измият старателно и след това да се стерилизират.

2. Използване на капачки с лошо качество

Употребата на капачки с лошо качество е причината за изтичане на марина, а това често води до омекване на туршията.

3. Неправилно приготвена марина

Често причината за меките краставици е неправилно приготвената марина. Може би не сте сложили достатъчно сол в саламурата - обикновено за 1-литров буркан са необходими 1,5 супени лъжици сол. Важно е и правилното дозиране на оцета - 70 грама киселина е необходимото количество за 3-литров буркан.

4. Недостатъчно течност и неправилно подреждане на краставиците

Течността трябва напълно да покрива зеленчуците. За консервиране се използват краставички с приблизително еднакъв размер и се подреждат плътно в бурканите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама