4 тревожни предсказания на Нострадамус за 2022


4 тревожни предсказания на Нострадамус за 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

За Нострадамус е писано много, но са малко фактите, които се знаят за личния му живот. Истината е, че той е оставил огромно научно наследство на света в ролята си на лекар и учен, но предсказанията му са тези, които будят интерес у всички. Неговите пророчества са отразени в стихове, наречени катрени, и обхващат наистина забележителен период от време – от 1550 година до 3797 година.

За изминалата година той предвеща световен глад (земетресения, различни болести и епидемии), мюсюлманска инвазия в Европа („Камилата“ от пророчествата на Нострадамус е символ на арабското население, което се разпростира в цяла Европа) и изкуствен интелект (според него американските войници ще бъдат първите роботизирани хора, поне на мозъчно ниво, за да спасят човешката раса).

Над 70% от неговите пророчества са изпълнени досега, като днес ще ви запознаем с предсказанията му за 2022 година.

1. Срив на всички валути

Според предсказанията нечувана инфлация ще бележи новата година, а парите ще се обезценяват все повече. Според пророка хората ще се върнат към миналото с инвестиции в злато и скъпоценни камъни.

2. 3 дни тъмнина

Интересно е предсказанието на Нострадамус за разрушение и три дни тъмнина, след които ще настъпи мир. Какво е имал предвид предстои да разберем, ако се сбъдне.

3. Разпад на ЕС

В четиристишието, което даде основание на някои тълкуватели да видят разпадане на ЕС, с типичния за Нострадамус двусмислен изказ се говори за свещени храмове в римски стил и отхвърляне на основите. Това е разтълкувано като разпад на съюза, тъй като ЕС по същество е създаден на основата на Римския договор от 1957 година.

4. Експлозии и ядрени война

Експлозия в Средиземно море е сред предсказанията на Нострадамус. Счита, че тя ще бъде резултат от опит с ядрена бойна глава. Нострадамус говори за избухване на ядрена бомба, което да промени тотално живота такъв, какъвто го познаваме.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама