5 етерични масла, които ще ви помогнат да се справите с телесната миризма


5 етерични масла, които ще ви помогнат да се справите с телесната миризма
Снимка: iStock/Guliver

Лимон

Освен отчетливо освежаващия си аромат, етеричното масло от лимон и самите плодове се използват от хиляди години от аюрведичната медицина за лечение на широк спектър от здравословни проблеми. Той е киселинен по природа и може леко да промени нивото на PH на вашата кожа – като по този начин спира бактериалния растеж.

Лавандула

Като едно от най-обичаните масла, лавандулата има антисептични и антибактериални свойства. Тя има сладък, цветен аромат, може да повиши настроението ви и да успокои! Смесете капка лавандула с роза, градински чай, пачули и мандарина за мек цветен аромат.

Розмарин

Маслото от розмарин е популярно с многото ползи за здравето, а освен това има хипнотизиращ аромат, който го прави чудесно за предотвратяване на миризмата и облекчаващ стреса. Поради своите антимикробни и подобряващи кожата качества, можете да създадете своя собствена смес, като използвате етерично масло от розмарин. Добавете 5 капки градински 5 пет капки кориандър, 5 капки лавандула и 60 мл хамамелис в спрей бутилка. Използвайте като обикновен спрей.

Гераниум

Известен с това, че балансира ума и подрежда емоциите, гераниумът има и антибактериални свойства и може да премахне телесните миризми. Добавете 5 капки масло в бутилка със спрей и я смесете с 5 супени лъжици вода.

Чаено дърво

Чаеното дърво се използва като антисептично, противогъбично и анти-акне масло. Комбинирайте с други етерични масла и хамамелис, за да предотвратите телесната миризма.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама