5 идеи - подаръци за прощъпулник


5 идеи - подаръци за прощъпулник
Снимка: iStock/Guliver

Прощъпулникът е едно от тези неща, които не всеки прави за своето дете, но като закоренено в българската култура, е особено важно и значимо за детското развитие.

Този ритуал е пълен със символизъм, но днес не това ще бъде нашата тема, а по-скоро дали и какви подаръци за прощъпулник се дават носят за едно току-що проходило дете.

1. Играчки – топка, тротинетка, колело

Играчките винаги са добре дошъл подарък, за което и да е дете. Преди, обаче, да изберете които и да е от изброените в заглавието избори, е добре да се чуете с родителя, за да разберете дали е добра идея – все пак родителската дума е решаващата.

Ако съдим по символизма на самата традиция (изпращане на детето по неговия собствен път в живота), подаръци, които символизират крачетата биха били доста удачни.

2. Плюшени играчки – мечета, зайчета, кученца

Плюшените играчки са също доста добър избор, тъй като малките деца ги обожават – кое дете не обича да гушка своето любимо мече преди заспиване. Това, за което бива да следите какво всъщност харесва детето, тъй като някои имат афинитет към кученца, а други към зайчета.

Също е добре да помислите дали в него да има бутон за звуци или да бъде изцяло плюшено. Хубава е и да разберете повече за текстила на мечето и с какъв пълнеж, е тъй като пухените неща могат да предизвикат алергия.

3. Дрехи – тениска, панталонки, чорапи

Дрехите винаги са удачен подарък, за голям или малък, рожден ден или коледа. Отново, тук е добре да се обърне внимание на току-що проходилите крачета и от какво имат нужди те.

Нежните чорапки са доста добър избор, тъй като едно малко дете винаги има нужда от чисти и нови чорапи, просто изберете хубав цвят, който да отива на пола на детето.

4. Неща за краката – обувки и сандали

Обувките също са доста добър избор, тъй като отново са свързани с краката. Затова при избор на подаръци за прощъпулник, един от най-първите ви избори може да бъде нещо свързано с ходенето.

В този случай е желателно обувките или сандалите да са удобни за носене, както и без връзки, за да улесни тяхното слагане и сваляне от родителя.

5. Вижте на SmeshkiNaDreshki.com

Ако все пак имате нужда от повече идеи, това което можем да ви препоръчаме е да посетите SmeskiNaDreshki.com, където можете да видите наистина богато разнообразие от подбрани и най-различни подаръци за прощъпулник.

Не е нужно да се чудите, когато професионалистите вече са ви подбрали най-популярните подаръци, с които няма как да сгрешите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама