5 идеи - подаръци за прощъпулник


5 идеи - подаръци за прощъпулник
Снимка: iStock/Guliver

Прощъпулникът е едно от тези неща, които не всеки прави за своето дете, но като закоренено в българската култура, е особено важно и значимо за детското развитие.

Този ритуал е пълен със символизъм, но днес не това ще бъде нашата тема, а по-скоро дали и какви подаръци за прощъпулник се дават носят за едно току-що проходило дете.

1. Играчки – топка, тротинетка, колело

Играчките винаги са добре дошъл подарък, за което и да е дете. Преди, обаче, да изберете които и да е от изброените в заглавието избори, е добре да се чуете с родителя, за да разберете дали е добра идея – все пак родителската дума е решаващата.

Ако съдим по символизма на самата традиция (изпращане на детето по неговия собствен път в живота), подаръци, които символизират крачетата биха били доста удачни.

2. Плюшени играчки – мечета, зайчета, кученца

Плюшените играчки са също доста добър избор, тъй като малките деца ги обожават – кое дете не обича да гушка своето любимо мече преди заспиване. Това, за което бива да следите какво всъщност харесва детето, тъй като някои имат афинитет към кученца, а други към зайчета.

Също е добре да помислите дали в него да има бутон за звуци или да бъде изцяло плюшено. Хубава е и да разберете повече за текстила на мечето и с какъв пълнеж, е тъй като пухените неща могат да предизвикат алергия.

3. Дрехи – тениска, панталонки, чорапи

Дрехите винаги са удачен подарък, за голям или малък, рожден ден или коледа. Отново, тук е добре да се обърне внимание на току-що проходилите крачета и от какво имат нужди те.

Нежните чорапки са доста добър избор, тъй като едно малко дете винаги има нужда от чисти и нови чорапи, просто изберете хубав цвят, който да отива на пола на детето.

4. Неща за краката – обувки и сандали

Обувките също са доста добър избор, тъй като отново са свързани с краката. Затова при избор на подаръци за прощъпулник, един от най-първите ви избори може да бъде нещо свързано с ходенето.

В този случай е желателно обувките или сандалите да са удобни за носене, както и без връзки, за да улесни тяхното слагане и сваляне от родителя.

5. Вижте на SmeshkiNaDreshki.com

Ако все пак имате нужда от повече идеи, това което можем да ви препоръчаме е да посетите SmeskiNaDreshki.com, където можете да видите наистина богато разнообразие от подбрани и най-различни подаръци за прощъпулник.

Не е нужно да се чудите, когато професионалистите вече са ви подбрали най-популярните подаръци, с които няма как да сгрешите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


 • Таро карта за всяка зодия за 20 юни 2024...
  Таро карта за всяка зодия за 20 юни 2024

  Научете вашата таро карта за този четвъртък, 20 юни 2024, според зодията.  Овен Карта Таро: Слънцето Вие сами можете да създадете своето щастие, Овни. Тази карта ви мотивира да поемете дълбоко въздух и да направите каквото можете, за да култивирате добротата в сърцето и живота си. Независимо...

 • Женски виц за 20 юни, 2024 г.: В полицията...
  Женски виц за 20 юни, 2024 г.: В полицията

  В полицията предстоят изпити по математика. Полицай се оплаква на свой колега: - Аз този изпит няма да мога да го взема! - Как така? - Ами не ми е ясно например, как 5-7+2=0??? - Слушай сега: Представи си автобус с 5 пътника, на спирката слизат 7, колко трябва да се качат в автобуса, за да не остане...

 • Кой има имен ден днес, 20 юни, 2024 г....
  Кой има имен ден днес, 20 юни, 2024 г.

  Днес - 20 юни 2024 г. - повод да почерпят имат Бисер, Бисера, Наум! Честит имен ден!  Бисер е българско име и означава "перла". Женският вариант на името е Бисера. Пожелания за имен ден За твоя имен ден отново, цветята вдигат тост след тост. Небето даже е готово, да бъде твой обичан гост. Земята...

 • Хороскоп за днес, 20 юни 2024...
  Хороскоп за днес, 20 юни 2024

  Научете какво ви очаква този четвъртък, 20 юни 2024, според зодията.  Овен Днес може да почувствате прилив на енергия и ентусиазъм. Насочете тази жизненост към продуктивни занимания, особено работни проекти, които са се задържали. Насочете вниманието си към детайла, тъй като космосът благоприятства...

 • Късметче за всяка зодия за 20 юни 2024...
  Късметче за всяка зодия за 20 юни 2024

  Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 20 юни 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Не преставайте да се усмихвате, защото днес е вашият късметлийски ден. Телец Очаква ви романтична вечеря и главозамайваща изненада. Вижте още: От какво да се ПАЗИ всяка зодия в следващите 30 дни Близнаци Само...

 • Любовно пожелание за 20 юни 2024 според...
  Любовно пожелание за 20 юни 2024 според зодията

  Вижте какво е вашето любовно пожелание за днес, 20 юни 2024, според зодията. Овен "Да целунеш някого в нещо лично, всъщност много лично, а сърцето ти винаги прескача замалко, преди да го направиш." Киану Рийвс Вижте още: Ягодова луна на 21 юни 2024, какво ще донесе на всяка зодия Телец "Любовта...

виж всички виж всички
Реклама