5 неща, които трябва да направите с цветята си, за да издържат без поливане 2 седмици


5 неща, които трябва да направите с цветята си, за да издържат без поливане 2 седмици
Снимка: iStock

Ако направите това, цветята ви ще издържат две седмици без поливане. Тези прости методи гарантират, че след като се приберете у дома след лятната почивка, ще заварите цъфтящи и свежи растения, а не сухи и безжизнени пръчки.

1. Определете вида на цветята си

Те се делят на влаголюбиви и такива, които са по-устойчиви на засушаване и не се нуждаят от често поливане. Във втория случай (сукуленти, юка, кактуси) е достатъчно да ги полеете обилно преди заминаване и те ще издържат без проблем 2 седмици, а в първия случай приложете останалите методи.

2. Отстранете старите листа и стъбла

Огледайте добре цветята, отстранете всички пожълтели, повредени или болни листа, стъбла и цветове. По този начин растенията ще се нуждаят от по-малко влага и хранителни вещества.

3. Преместете саксиите на сянка

Колкото повече слънчева светлина попада върху цветето, от толкова повече вода то ще има нужда. Следователно е добре саксиите да се поставят или на перваза на северен прозорец, или в центъра на стаята.

4. Не подхранвайте цветята

Ако подхраните цветята няколко седмици преди заминаването, те ще натрупат зелена маса, която ще изисква повече вода. Ето защо е по-добре да отложите тази процедура след прибирането ви у дома.

5. Покрийте цветето с найлон

Преди заминаване полейте цветята обилно и ги покрийте с прозрачен полиетилен.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама